Αθλητισμός

Υπόθεση Τζόκοβιτς: Ούτε σήμερα η απόφαση για την απέλαση

Υπόθεση Τζόκοβιτς: Ούτε σήμερα η απόφαση για την απέλαση
Υπόθεση Τζόκοβιτς: Ακόμη μία παράταση πήρε η απόφαση για την απέλαση ή μη του Σέρβου αθλητή, ενώ συμμετείχε κανονικά στο Australia Open.

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο Σέρβος τενίστας κέρδισε την έφεση για την αφαίρεση της βίζας, έπειτα συνελήφθη ξανά. Ακόμη, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι είχε θετικό PCR, αλλά χωρίς να το γνώριζε έκανε κανονικά το πρόγραμμα των δημόσιων εμφανίσεων του. 

Αν και σήμερα αναμενόταν ο υπουργός μετανάστευσης της Αυστραλίας να αποφασίσει για την απέλαση του Σέρβου, τελικώς δεν θα ανακοινωθεί καμία απόφαση. «Ο υπουργός εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης και η αγωνία παραμένει.

Μέσα στην κλήρωση για το Australia Open και ο Τζόκοβιτς

Ακόμη, σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Australian Open με τον Djokovic να είναι στο Νο.1 του ταμπλό των ανδρών. Μάλιστα, μια αναβολή 75 λεπτών είχε φουντώσει τις φήμες που ακούγονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην Αυστραλία (βράδυ Τετάρτης στην Ελλάδα), σχετικά με την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Τελικά, όλα κύλησαν κανονικά στη διαδικασία, ο Djokovic συνεχίζει να προπονείται στο Melbourne Park, το όνομά του είναι στο Νο.1 του γνωστού πλέον ταμπλό για το Australian Open του 2022 και παράλληλα το θρίλερ καλά κρατεί.

Μάλιστα ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης κληρώθηκε στον 1ο γύρο με τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. Βέβαια μέχρι τη Δευτέρα που ξεκινούν οι αγώνες όλα θα είναι στον αέρα καθώς αν τελικά ο Άλεξ Χοκ διατάξει την απέλαση του πριν το πρώτο σερβίς θα υπάρξει αντικατάσταση του, ενώ αν η απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης προκύψει μετά την έναρξη των αγώνων τότε πολύ απλά ο αντίπαλος του θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά.

Η παραδοχή Τζόκοβιτς

Σημειώνεται πως η παραδοχή του Σέρβου τενίστα ότι, παρ’ όλο που ήξερε πως νοσούσε από κοροναϊό δεν έμεινε σε καραντίνα, έχει κάνει ακόμα και φανατικούς υποστηρικτές του να τον κατακρίνουν.

Η ιατρική εξαίρεση, τα λάθη στην ταξιδιωτική φόρμα, η παραβίαση του σερβικού πρωτοκόλλου για την COVID και οι αντιφάσεις στις ημερομηνίες των τεστ έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών της Αυστραλίας.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως έχει προσβληθεί από κοροναϊό όταν φωτογραφήθηκε για γαλλικό ΜΜΕ, αλλά το έκανε «για να μην απογοητεύσει τον δημοσιογράφο», ενώ παραδέχτηκε ότι αφού είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα φωτογραφήθηκε με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το λάθος στην ταξιδιωτική δήλωση επέρριψε την ευθύνη στον ατζέντη του και εξέφρασε τον σεβασμό του προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Οπεν της Αυστραλίας. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε όλοι και θα έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments