Διεθνή

Γαλλία – Μέτρα Covid: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους

Γαλλία – Μέτρα Covid: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στους δρόμους
Ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να αλλάζει τους κανόνες τόσο συχνά

Δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι εκπαιδευτικοί, οργισμένοι με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άφησαν τις θέσεις τους και βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερη προστασία για τους μαθητές και το προσωπικό έναντι της μόλυνσης.

«Σταματήστε την αδιαφορία» και «Έχουμε κουραστεί από τα τεστ» ήταν κάποια από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των εκπαιδευτικών σε πορείας που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους παράσχει μάσκες προστασίας FFP2 και να σταματήσει να αλλάζει τους κανόνες τόσο συχνά.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και διευθυντές σχολείων προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές των κανονισμών σχετικά με την Covid στα σχολεία. Οι νέοι κανόνες για τα τεστ, που ανακοινώθηκαν πριν από το τέλος των διακοπών των Χριστουγέννων, αλλά έκτοτε έχουν τροποποιηθεί δύο φορές, εντείνουν την οργή.

«Έχουμε φθάσει σε τέτοιο επίπεδο αγανάκτησης, κούρασης και θυμού που δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να οργανώσουμε μια απεργία για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση», δήλωσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης Ελιζαμπέτ Αλέν-Μορενό.

Πολλοί διαδηλωτές φώναζαν υπέρ της παραίτησης του υπουργού Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ. Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι δεν είναι πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments