Διεθνή

Νέα μετάλλαξη Covid: Ειδικοί εκφράζουν φόβους, για διαδοχή της Όμικρον [vid]

Νέα μετάλλαξη Covid: Ειδικοί εκφράζουν φόβους, για διαδοχή της Όμικρον [vid]
Ειδικοί εκφράζουν φόβους πως μετά την Όμικρον, ίσως ακολουθήσει και νέα πολύ πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού, απομακρύνοντας κι άλλο την ανθρωπότητα, από το πολυπόθητο τέλος της πανδημίας.

Με πρωτοφανείς ρυθμούς συνεχίζεται η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία «παραμένει ένας επικίνδυνος ιός» έστω και αν προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα, όπως προειδοποίησε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μολονότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τη Δέλτα, παραμένει ένας επικίνδυνος ιός, ιδίως για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί», επέμεινε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η διασπορά της πανδημίας αυτή την ώρα στον κόσμο

Φόβοι πως την Όμικρον θα διαδεχθεί νέα και πιο επικίνδυνη μετάλλαξη

Την ίδια στιγμή ειδικοί εκφράζουν φόβους πως μετά την Όμικρον, ίσως ακολουθήσει και νέα πολύ πιο επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού, απομακρύνοντας κι άλλο την ανθρωπότητα, από το πολυπόθητο τέλος της πανδημίας.

Τα πιο ήπια συμπτώματα, ιδίως στους πλήρως εμβολιασμένους ή σε εκείνους που έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση, οδηγούν ορισμένους στο συμπέρασμα ότι η ασθένεια δεν είναι τόσο σοβαρή. Όμως, όπως είπε ο Τέντρος, «μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σημαίνει περισσότερες νοσηλείες, περισσότεροι θάνατοι, περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να εργαστούν, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και υγειονομικών, καθώς και περισσότεροι κίνδυνοι να εμφανιστεί μια άλλη παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και θανατηφόρα» από την Όμικρον.

Η διασπορά της Covid-19 στον κόσμο χθες

«Δεν πρόκειται για μια ήπια ασθένεια, είναι μια ασθένεια που μπορούμε να την προλάβουμε με τα εμβόλια», σχολίασε από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων στον ΠΟΥ. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, δεν είναι η ώρα να πούμε ότι αυτός ο ιός είναι καλοδεχούμενος, κανένας ιός δεν είναι καλοδεχούμενος», υπογράμμισε. Η ελπίδα ορισμένων είναι ότι η Όμικρον θα αντικαταστήσει τις πιο επικίνδυνες παραλλαγές και έτσι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική, διαχειρίσιμη ασθένεια.

Ο Τέντρος ζήτησε επίσης να συμπεριληφθούν οι έγκυες γυναίκες στις κλινικές δοκιμές, τόσο για τις νέες θεραπείες, όσο και για  τα εμβόλια για την Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments