Οικονομία

Κατώτατος μισθός Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε δεύτερη αύξηση από το Μάιο

Κατώτατος μισθός Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε δεύτερη αύξηση από το Μάιο
Κατώτατος μισθός Ελλάδα: Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από το Μάιο και συγκεκριμένα από την 1η του ίδιου μήνα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από το Μάιο και συγκεκριμένα από την 1η του ίδιου μήνα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει στο σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Παράλληλα, αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά.«Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».

Κατώτατος μισθός Ελλάδα: Αυξήθηκε από 1 Ιανουαρίου

Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και οι τριετίες, ενεργοποίησε το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου. Οι νέες κατώτατες αποδοχές ανήλθαν στα 663 ευρώ μικτά, αλλά οι τριετίες που επίσης επηρεάζονται αναλογικά, παρέμειναν ανέπαφες. Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% της όποιας αμοιβής παρέχεται στον ιδιωτικό τομέα.

Τι αναφέρει το υπουργείο Εργασίας

Ας μην καταφεύγουν κάποιοι σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας σε σχέση με τις τριετίες.

Η θέση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι γνωστή και διατυπωμένη ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η Κυβέρνηση αυτή έχει κάνει παρέμβαση στην υπόθεση που εκκρεμεί στο ΣτΕ υπέρ της διατήρησης των τριετιών. Πώς θα μπορούσε λοιπόν να τις καταργήσει;

Η επανάληψη της διατήρησης των τριετιών είναι περιττή. Οι τριετίες σχετίζονται με το νόμο που τις θέσπισε και όχι με τον κατώτατο μισθό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments