Οικονομία

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων για κορωνοϊό: Αύριο ανακοινώνονται και νέες παρεμβάσεις

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων για κορωνοϊό: Αύριο ανακοινώνονται και νέες παρεμβάσεις
Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων για κορωνοϊό: Αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από τον κορωνοϊό.

Αύριο Παρασκευή 14 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από τον κορωνοϊό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του σε λίγες στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου που θα μεταδοθεί ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα επισημαίνει: «Αύριο, Παρασκευή, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά».

Και συνεχίζει; «Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων για κορωνοϊό: Ποια μέτρα πρόκειται να ανακοινωθούν

  • “Ψαλίδι” της επιστρεπτέας προκαταβολής ανάλογα με την έκταση και τη διάρκεια των ζημιών επαγγελματιών και επιχειρήσεων
  • Επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας από 820.000 οφειλέτες
  • Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Έρχεται νέα αύξηση από το Μάιο του κατώτατου μισθού

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από το Μάιο και συγκεκριμένα από την 1η του ίδιου μήνα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει στο σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και οι τριετίες, ενεργοποίησε το υπουργείο Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου. Οι νέες κατώτατες αποδοχές ανήλθαν στα 663 ευρώ μικτά, αλλά οι τριετίες που επίσης επηρεάζονται αναλογικά, παρέμειναν ανέπαφες. Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα γάμου, που αντιστοιχεί στο 10% της όποιας αμοιβής παρέχεται στον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments