Διεθνή

Μπέντζαμιν Μπάτον: Πέθανε στα 15 της έφηβη που έπασχε από προγηρία

Μπέντζαμιν Μπάτον: Πέθανε στα 15 της έφηβη που έπασχε από προγηρία
Πέθανε η YouTuber που έπασχε από τη νόσο Μπέντζαμιν Μπάτον

Πέθανε στα 15 της χρόνια η YouTuber Αντάλια Ρόουζ, που έπασχε από τη νόσο Μπέντζαμιν Μπάτον.

Η Αντάλια Ρόουζ από το Τέξας, που είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια οπαδούς στο YouTube, διαγνώστηκε με προγηρία Hutchinson-Gilford, γενετική πάθηση γνωστή ως νόσος Μπέντζαμιν Μπάτον, όταν ήταν τριών μηνών. Η πάθηση, επηρεάζει λιγότερα από 500 παιδιά παγκοσμίως, προκαλεί ραγδαία γήρανση και έχει προσδόκιμο ζωής τα 13 χρόνια. Έγινε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώνοντας 2,91 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και 379.000 ακόλουθους στο Instagram.

Η ανάρτηση της οικογένειας

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή στους ακολούθους της, η οικογένεια της Αντάλια. «12 Ιανουαρίου 2022 στις 7 μ.μ. Η Αντάλια Ρόουζ Γουίλιαμς ελευθερώθηκε από αυτό τον κόσμο. Μπήκε αθόρυβα και έφυγε ήσυχα, αλλά η ζωής της απείχε πολύ από αυτό», έγραψε η οικογένειά της στη σελίδα της στο Instagram. «Άγγιξε εκατομμύρια ανθρώπους και άφησε μεγάλο αποτύπωμα σε όλους όσοι τη γνώριζαν. Δεν πονάει πια και πλέον χορεύει με τη μουσική που αγαπά. Μακάρι να μην ήταν αυτή η πραγματικότητά μας, αλλά δυστυχώς είναι. Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλους όσους την αγάπησαν και την υποστήριξαν», συνέχισαν. «Ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που εργάστηκαν για χρόνια για να την κρατήσουν υγιή. Η οικογένεια θα ήθελε τώρα να θρηνήσει ιδιωτικά αυτή την τεράστια απώλεια».

Το 2018, η μητέρα της, Νατάλια Παλάντε, είχε μιλήσει στην New Zearald Herald και είχε αποκαλύψει ότι οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ανάπτυξή της λίγους μήνες μετά τη γέννησή της. «Όταν γεννήθηκε η Αντάλια, νομίζω ότι ήταν περίπου ενός μηνός και δεν ήταν ευχαριστημένοι με την ανάπτυξή της», είχε δηλώσει. «Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίστηκαν και μετά ήταν επίσης πως το δέρμα στην κοιλιά της ήταν πραγματικά σφιχτό και είχε διαφορετική όψη.

Σύμφωνα με την μητέρα της, η Αντάλια ευχόταν «να έμοιαζε με όλες τις άλλες κοπέλες» και «να μπορούσε να κάνει ό,τι μπορούσαν να κάνουν όλοι οι άλλοι». «Αλλά την ίδια στιγμή έλεγε: Ποιος χρειάζεται μαλλιά ούτως ή άλλως; έχω ένα σωρό περούκες, μπορώ να έχω διαφορετικά μαλλιά κάθε μέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments