Διεθνή

Σασόλι: Κηδεύεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Σασόλι: Κηδεύεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Παρουσία πλήθους πολιτικών η κηδεία του Σασόλι

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης η πολιτειακή ηγεσία της Ιταλίας και πλήθος κόσμου αποχαιρετούν αυτή τη ώρα τον πρόεδρο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, που πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 65 ετών.

Στην κηδεία του στην Santa Maria degli Angeli της Ρώμης, παρίστανται ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, και ο πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι. Παρόντες επίσης η επικεφαλής της Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο προέδρου του Συμβουλίου Charles Michel και η αναπληρώτρια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Στην τελετή μνήμης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή στη μνήμη του Σασόλι, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Δημοσιογράφος που στράφηκε στην πολιτική και εξελέγη ευρωβουλευτής της κεντροαριστεράς, ο Σασόλι πάλεψε για μία Ευρώπη με πιο δυνατή φωνή. «Η πολιτική κληρονομιά του Σασόλι είναι σαφής: η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη και να μπορεί να μιλά με μία φωνή όσον αφορά στα μεγάλα διεθνή ζητήματα και όχι να διστάζει όπως στο παρελθόν. Αυτό συνέβη στο Αφγανιστάν. Η Ευρώπη του Σασόλι ήταν όλα αυτά. Αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε αυτή την ιδέα της Ευρώπης. Αυτή είναι η κληρονομιά του», αναφέρει σε δηλώσεις του στο euronews ο δήμαρχος Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα.

Άνθρωπος ήπιων τόνων ο Σασόλι κέρδισε το θαυμασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων του ευρωκοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments