Οικονομία

Μέτρα στήριξης: Ανακοινώνονται σήμερα νέες παρεμβάσεις για εργαζομένους και επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης: Ανακοινώνονται σήμερα νέες παρεμβάσεις για εργαζομένους και επιχειρήσεις
Μέτρα στήριξης: Νέες παρεμβάσεις και μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Νέες παρεμβάσεις και μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για εργαζομένους και επιχειρήσεις. Όπως ανακοίνωσε χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα ανακοινωθούν επιπρόσθετες παρεμβάσεις.  « Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά».

Και συνεχίζει; «Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για 2 εβδομάδες σε πρώτη φάση εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο να βάλουν το 25% των εργαζόμενων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».

Μέτρα στήριξης: Τι πρόκειται να ανακοινωθεί

  • “Ψαλίδι” της επιστρεπτέας προκαταβολής ανάλογα με την έκταση και τη διάρκεια των ζημιών επαγγελματιών και επιχειρήσεων
  • Επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας από 820.000 οφειλέτες
  • Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

Μέτρα στήριξης: Θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους η αποζημίωση ειδικού σκοπού

Την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και σε άλλους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον Alpha σημείωσε: «Όντως το εξετάσαμε σε όλα τα προϊόντα» και συνέχισε λέγοντας «μέσα Ιανουαρίου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επεκτατική πολιτική και να εκτροχιάσουμε τον προϋπολογισμό. Όμως, όλα είναι στο τραπέζι προς αξιολόγηση, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί κι άλλο η αποζημίωση ειδικού σκοπού και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως π.χ. παιδότοπους, θέατρα, χώρους εκδηλώσεων κ.λπ., ως στήριξη για την πανδημία, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέτρα στήριξης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού από το Μάιο και συγκεκριμένα από την 1η του ίδιου μήνα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω ζητήσει από το υπουργείο να εκκινήσει άμεσα την διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατώτατου που θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει στο σχετικό απόσπασμα της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments