Πολιτική

Μαξίμου: Σηκώνει το γάντι στις επιθέσεις

Μαξίμου: Σηκώνει το γάντι στις επιθέσεις
Ο Δημήτρης Μιχαλέλης γράφει στο pagenews.gr για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαντά με το «ίδιο νόμισμα» σε κάθε επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

O Πρωθυπουργός στην τελευταία του συνέντευξη έδωσε τον «τόνο». Τις επόμενες ώρες, ούτε καν ημέρες, τα κυβερνητικά στελέχη ευθυγραμμίστηκαν και κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση: απάντηση σε σκληρούς τόνους σε όσες επιθέσεις επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας πάρει «ανάσες» τόσο από την πορεία της πανδημίας, όσο και από τις θετικές προοπτικές της οικονομίας, η Κυβέρνηση δείχνει να αποκτά πιο επιθετική στάση απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Χωρίς να ρίχνει εκείνη πρώτη το γάντι, εντούτοις πλέον «απαντά» σε κάθε επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας υψηλούς τόνους όπου χρειάζεται.

«Ήταν ανήθικο αυτό το οποίο έγινε από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αυτή είναι η τακτική την οποία έχει επιλέξει ο αρχηγός της. Θα κριθεί και αυτή, φαντάζομαι, τελικά στις επερχόμενες εκλογές» είπε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Επέλεξε να σπεκουλάρει πολιτικά πάνω στην πανδημία. Το θεωρώ μεγάλο λάθος. Δεν φαίνεται εξάλλου να αποδίδει και πολιτικά. Αλλά και να απέδιδε πάλι λάθος θα ήταν».

(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)

 Σκληρές απαντήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι από τους πολιτικούς που χρησιμοποιούν συχνά «βαρείς» χαρακτηρισμούς. Η λέξη «ανήθικο», που χρησιμοποίησε, είναι στο δικό του πολιτικό λεξιλόγιο βαριά και μάλιστα ειπώθηκε όχι σε συνθήκες πίεσης (πχ σε μια ζωντανή αντιπαράθεση στη Βουλή, σ ένα διάλογο με πολιτικό αντίπαλο), αλλά σε ηρεμία κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Ήταν λοιπόν επιλογή. Όπως επιλογή είναι, εφεξής, οποιαδήποτε οξεία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μην μένει αναπάντητη και να διατυπώνεται αντίλογος σε υψηλούς τόνους.

Κι αμέσως μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού αυτό έγινε, άλλες δυο φορές:

  • Με τη σκληρή απάντηση του Κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σε αναφορές του κ. Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «γραμμή εξαχρειωμένης αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» και κάλεσε τον κ.Τσίπρα να διαφοροποιηθεί, αλλιώς «προσβάλει βαθύτατα το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιδεικνύοντας ασυγχώρητη ασέβεια».
  • Με την πολύ έντονη απάντηση του κόμματος της ΝΔ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία σχολίασε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού σημειώνοντας: «Τα 7 ψέματα του Μητσοτάκη». Και η ανταπάντηση της ΝΑ ήταν: «Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού». Και η οξύτητα δεν ήταν στον τίτλο αλλά στο κείμενο της απάντησης.

Διπλή επιδίωξη

Είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση είναι διπλή: αφενός να ταυτίσει ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα με ακραία ρητορική και επιλογές (κι άρα να τους απομακρύνει από το μεσαίο χώρο), αφετέρου να απαντά με ένταση στους «αφορισμούς» και στους «αυθαίρετους ισχυρισμούς», όπως αποκαλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει και υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για δωρεάν τεστ, Παιδεία, ΜΕΘ, προσλήψεις στην Υγεία.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΝΔ όχι μόνο θα απαντά σε όσες επιθέσεις εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά –προφανώς- φιλοδοξεί, στην πορεία προς τις εκλογές, να έχει εδραιωθεί στην κοινή γνώμη το βασικό επιχείρημα που διατυπώνει: ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών από την Εθνική μάχη που δόθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments