Οικονομία

ΕΝΦΙΑ Σταϊκούρας: Πότε θα μπαίνει κόφτης στις αυξήσεις

ΕΝΦΙΑ Σταϊκούρας: Πότε θα μπαίνει κόφτης στις αυξήσεις
ΕΝΦΙΑ Σταϊκούρας: Δηλώσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας το Σάββατο στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα μπαίνουν κόφτες στις αυξήσεις.

Δηλώσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ πραγματοποίησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας το Σάββατο στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα μπαίνουν κόφτες στις αυξήσεις. “Αναπροσαρμόζουμε τους συντελεστές. Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή” δήλωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως θα υπάρχει «κόφτης» όπου προκύπτει υπερβολική αύξηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ανέφερε ότι αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές. «Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή», σημείωσε. ΑΚΙΝΗΤΑ

ΕΝΦΙΑ Σταϊκούρας: Οι μειώσεις φόρων που έχουμε κάνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα

«Οι μειώσεις φόρων που έχουμε κάνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα», επεσήμανε ο υπουργός. Διευκρίνισε, δε, ότι ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο, σε 8 δόσεις, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει από το Μάρτιο ώστε να μπορέσουν οι λογιστές να δημιουργήσουν στις φορολογικές δηλώσεις τις προϋποθέσεις. Επίσης, ο συνολικός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος κατά 50-60 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολική μείωση 3-4% επιπρόσθετα του 22% που ίσχυσε την τελευταία δεκαετία.

ΕΝΦΙΑ Σταϊκούρας: Τι ανέφερε για τη μείωση του ΦΠΑ

Για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η χώρα τρέχει με ένα πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως του 7%. Αυτό σημαίνει ότι οι δαπάνες είναι περισσότερες από έσοδα κατά 13 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments