Ελλάδα

Rapid test: Ο στρατός τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Rapid test: Ο στρατός τη μάχη κατά του κορωνοϊού
Θα διενεργούνται rapid test σε 51 στεγασμένους χώρους, σε 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας

Την ανάπτυξη 51 στεγασμένων σταθμών δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας ανακοίνωσε, από σήμερα Δευτέρα, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ).

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού ενώ διατηρούν ετοιμότητα ανάπτυξης 53 επιπλέον σταθμών δειγματοληψίας για rapid test, εφόσον απαιτηθεί.

Οι σταθμοί δειγματοληψίας θα βρίσκονται πλησίον στρατιωτικών μονάδων και στρατιωτικών νοσοκομείων και θα στελεχωθούν με γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την πλευρά της, η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (kit των rapid-test, tablet, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού).

Η προσέλευση θα είναι δυνατή όλη την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 15:00, πλην Σαββάτου και επισήμων αργιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments