Διεθνή

Ισπανία: Βρέθηκε βόμβα από τον Εμφύλιο όταν ηλικιωμένος θυμήθηκε πού είχε πέσει πριν 80 χρόνια

Ισπανία: Βρέθηκε βόμβα από τον Εμφύλιο όταν ηλικιωμένος θυμήθηκε πού είχε πέσει πριν 80 χρόνια
Ισπανία: Η βόμβα δεν είχε εκραγεί και ο άνδρας τους γλίτωσε τους ιδιοκτήτες κτηρίου από τα χειρότερα σενάρια.

Οι ισπανικές αρχές κατέστρεψαν μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο, χάρη σε έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος θυμήθηκε ότι οι ιταλικές φασιστικές δυνάμεις την είχαν τοποθετήσει  στην πόλη του όταν εκείνος ήταν παιδί, πριν από περισσότερα από 80 χρόνια. Ισπανία

Ισπανία: Το συγκεκριμένο κτήριο είχε βομβαρδιστεί το  χωρίς να εκραγεί η βόμβα

Οι εργασίες που εκτελούνταν στην Μαέγια, κοντά στην Σαραγόσα της βορειοανατολικής Ισπανίας, σταμάτησαν προσωρινά  όταν ο άνδρας  είπε πως όταν εκείνος ήταν μόλις έξι ετών, το συγκεκριμένο κτήριο είχε βομβαρδιστεί το  χωρίς να εκραγεί η βόμβα.

Ανιχνευτές μετάλλου έκαναν ευκολότερο το έργο για να εντοπιστεί η βάρους 50 κιλών βόμβα, που είχε ριφθεί από την ιταλική αεροπορία, η οποία είχε συνταχθεί με τις δυνάμεις του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο στη διάρκεια του πολέμου (1936-1939).

Ισπανία

Ισπανία: Είχε καλυφθεί το σημείο εκείνο με τσιμέντο

«Ένας κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του κτιρίου να προσέχει κατά τη διάρκεια των εργασιών επειδή κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, όταν εκείνος ήταν έξι ετών, η πόλη είχε βομβαρδιστεί και μια από τις βόμβες δεν είχε εκραγεί. Στη συνέχεια είχε καλυφθεί το σημείο εκείνο με τσιμέντο», αναφέρει  χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ισπανική πολιτοφυλακή.

Πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στις 10 Ιανουαρίου, αλλά το συμβάν ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments