Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ νέα προγράμματα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ανέργους 30 ετών και άνω με μισθό έως 933 ευρώ

ΟΑΕΔ νέα προγράμματα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ανέργους 30 ετών και άνω με μισθό έως 933 ευρώ
ΟΑΕΔ νέα προγράμματα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες» μέσω ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες» μέσω ΟΑΕΔ . Οι αιτήσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 17η Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 15:00.

ΟΑΕΔ νέα προγράμματα: Ποιο το αντικείμενο

Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας. Συγκεκριμένα, στις ΠΑΠ συμπεριλαμβάνονται η Αττική και το Νότιο Αιγαίο. Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές υψηλής ανεργίας και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής κα του Πειραιά καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ  Ι).

Η δράση υλοποιείται σε κύκλους ως εξής:

  • α) Ο πρώτος κύκλος  αφορά στη δημιουργία 3.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.
  • β) Οι επόμενοι κύκλοι αφορούν στη δημιουργία των υπολοίπων θέσεων εργασίας έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.
  • γ) Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο 4 μηνών  από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης υποβολής αιτήσεων δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (  www.oaed.gr ), στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.ependyseis.gr) και στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ (www.espa.gr).

ΟΑΕΔ νέα προγράμματα: Ποιοι οι δικαιούχοι

1. Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στις Περισσότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής και Πειραιά καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά). Εφόσον ο αριθμός του προσωπικού κατά την ημερομηνία έναρξης του ελεγχόμενου τριμήνου είναι ίδιος και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραμένει σταθερός -ανεξάρτητα εάν στο διάστημα αυτό υπάρχουν μεταβολές του προσωπικού- είναι δυνατή η ένταξη της επιχείρησης στη δράση.

Η ανωτέρω προϋπόθεση περί μη μείωσης προσωπικού θα πρέπει να τηρείται και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης έως την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης της επιχείρησης στη δράση.

ΟΑΕΔ νέα προγράμματα: Ποια η επιδότηση

  • Άνδρες Κοινοί άνεργοι  (έως 12 μήνες και έως 49 ετών)- 50% 466,50
  • Άνδρες Άνεργοι  50 ετών κι άνω (έως 12 μήνες ανεργία)- 60% 559,80
  • Άνδρες Μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών ανεργία)- 65% 606,45
  • Άνδρες Μακροχρόνια άνεργοι 50 ετών και άνω- 70% 653,10
  • Άνεργες γυναίκες- 75% 699,75

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments