Αθλητισμός

Australian Open: Στον επόμενο γύρο ο Νίκ Κύργιος

Australian Open: Στον επόμενο γύρο ο Νίκ Κύργιος
Australian Open: Ο Νικ Κύργιος κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του τουρνουά της Αυστραλίας, ενώ στον άλλον γύρο αντιμετωπίζει τον Μετβέντεφ.

Ο Νικ Κύργιος κατάφερε να νικήσει στον πρώτο γύρο του Australian Open έναντι του Βρετανού Λίαμ Μπρόουντι. Στον επόμενο γύρο τα πράγματα δυσκολεύουν απότομα, αφού διασταυρώνεται με τον Μεντβέντεφ, σ’ ένα ματς που θα ήταν άνετα στην δεύτερη βδομάδα

Ο Ελληνοαυστραλος, είχε εύκολο έργο απέναντι στον Νο 127 στον κόσμο τενίστα (ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης) και εκμεταλλευόμενος την έλλειψη εμπειρίας του, χρειάστηκε λιγότερο από δύο ώρες για να φτάσει στη νίκη. Στον επόμενο γύρο, ο Κύργιος θα αναμετρηθεί με τον No 2 στον κόσμο Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος είχε εύκολο απόγευμα κατακτώντας τη νίκη με 6-1, 6-4, 7-6(3) από τον Ελβετό, Χένρι Λάακσονεν.

Λίγα λόγια για τον Νικ Κύργιο

Ο Νίκος Κύργιος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1995 και είναι ελληνικής καταγωγής Αυστραλός επαγγελματίας παίκτης του τένις, Νο. 39 στην παγκόσμια κατάταξη. Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν 2013 στην κατηγορία των εφήβων και το Γουίμπλεντον 2013 στο διπλό στην κατηγορία των εφήβων.

Η μεγαλύτερη νίκη του ήρθε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον 2014, στον οποίο νίκησε τον νούμερο 1 Ραφαέλ Ναδάλ 7-6 (7-5), 5-7, 7-6 (7-5), 6-3 με την βολή του αγώνα: ένα backhand ανάμεσα από τα πόδια του, και προκρίθηκε στον προημιτελικό.

Ο Κύργιος αγωνίστηκε στο προκριματικό ταμπλό του Αυστραλιανού Όπεν του 2012 στο οποίο ηττήθηκε στην πρεμιέρα του. Στην συνέχεια της σεζόν αγωνίστηκε σε αγώνες του 2012 ITF Men’s Circuit σε χώρες όπως η Αυστραλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Σλοβενία.

Ο Κύργιος ξεκίνησε την σεζόν του 2013 ως το No.838 της παγκόσμιας κατάταξης και διαγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο τουρνουά της καριέρας του στο 2013 Brisbane International, χάνοντας στον πρώτο προκριματικό γύρο. Έπειτα ηττήθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του 2013 Australian Open και έμεινε εκτός στο πρώτο Grand Slam που διαγωνίστηκε. Ωστόσο συνέχισε την πορεία του στο Αυστραλιανό Όπεν, στο ταμπλό των Junior, όπου κέρδισε τον τίτλο νικώντας τον συμπατριώτη του Θανάση Κοκκινάκη στον τελικό.

Στο Αυτραλιανό Όπεν του 2014 οι διοργανωτές έδωσαν στον κύργιο wildcard και αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό. Εκεί πέτυχε την πρώτη του νίκη σε Grand Slam κερδίζοντας στον πρώτο γύρο τον Benjamin Becker στα 4 σετ. Έπειτα ακολούθησε ο δεύτερος γύρος στον οποίο ηττήθηκε απο τον Benoit Paire στα 5 σετ, ενώ είχε προηγηθεί με τα δύο πρώτα σετ. Ο Κύργιος συνέχισε την σεζόν του στο Challenger Tour όπου και κατέκτησε δύο διαδοχικά Challenger, το 2014 Sarasota Open και το 2014 Savannah Challenger.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments