Ελλάδα

Βατόπουλος: Μια πανδημία τελειώνει όταν έχει ανοσία όλος ο πληθυσμός

Βατόπουλος: Μια πανδημία τελειώνει όταν έχει ανοσία όλος ο πληθυσμός
Βατόπουλος: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας αναφέρει ότι μία πανδημία τελειώνει όταν έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας και έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός.

Ο Αλικιβιάδης Βατόπουλος μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. «Μια πανδημία τελειώνει όταν αποκτήσει ανοσία όλος ο πληθυσμός. Το θέμα είναι να φτάσουμε εκεί με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.

Για την εξέλιξη της πανδημίας, τον αυξημένο αριθμό των θανάτων και το ενδεχόμενο παράτασης ή άρσης των ισχυόντων μέτρων μίλησε ο Αλκβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως «δεν αποφασίζει η Επιτροπή, αλλά ο ιός και η επιδημιολογία του»

“Το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό”

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι «προφανώς κανείς δεν θέλει να διατηρήσει μέτρα παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται. Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα, λογικά θα πρέπει να υπάρξει μια χαλάρωση των μέτρων, αν δεν πάνε δεν θα υπάρξει χαλάρωση».

Για τον υψηλό αριθμό των νεκρών τόνισε: «Το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό. Αυτό έχει σχέση με τον εμβολιασμό. Τα κράτη που έχουν μικρότερο εμβολιασμό έχουν περισσότερους θανάτους. Έχει σχέση με το πώς πάνε οι ασθενείς στα νοσοκομεία, έχει σχέση με την εξουθένωση των γιατρών. Το θέμα πρέπει να εξεταστεί βαθύτερα κατά τη γνώμη μου».

“Το θέμα είναι να πάμε σε αυτή την κατάσταση με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα”

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο τέλος της πανδημίας, δήλωσε πως θα τελειώσει ανοσοποιηθεί όλος ο πληθυσμός και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι να πάμε σε αυτή την κατάσταση με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα».

Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν θα φτάσουμε στη συλλογική ανοσία μόνο με την νόσηση και τόνισε εκ νέου ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε το εμβόλιο.

Κιουμής: Το 85% των θανάτων αφορά ανεμβολίαστους

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Κιουμής, είπε ότι το 85% των θανάτων αφορά σε ανεμβολίαστους. Τόνισε ότι υπάρχει μια συζήτηση για τις επαναλαμβανόμενες δόσεις του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μειώνουν τα αντισώματα στον οργανισμό. Ανέφερε ακόμα ότι κυρίως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα έχουμε πολλές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments