Αυτοκίνητο

Η Jeep λανσάρει και ήπιες υβριδικές εκδόσεις Renegade και Compass

Η Jeep λανσάρει και ήπιες υβριδικές εκδόσεις Renegade και Compass
Τα Jeep Renegade και Compass, εκτός από τις Plug-in hybrid εκδόσεις 4xe, πλαισιώνονται και από τις e-Hybrid

Εκδόσεις για κάθε απαίτηση διαθέτει, πλέον, η Jeep, η οποία έχοντας όνομα με ιστορία, γράφει μια ακόμα σελίδα στη δική της ιστορία, αυτή τη φορά με υβριδική υπογραφή.

Κι ενώ τα Plug-in hybrid μοντέλα Jeep Renegade και Compass, που φέρουν το λογότυπο 4xe, διαγράφουν ήδη σημαντική πορεία στην αγορά, τώρα η ιταλική μάρκα, μέλος του ομίλου Stellantis, λανσάρει τα μοντέλα αυτά σε εκδόσεις με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.

Ουσιαστικά, το σύστημα αποτελείται από έναν νέο τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 lt, με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το θερμικό μοτέρ συνδυάζεται με έναν κινητήρα/δυναμό BSG (Belt Starter Generator), που προσφέρει άμεση και απόλυτα ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου, ενώ συνεργάζεται και με έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 hp), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκκινεί ηλεκτρικά και να κινείται ηλεκτρικά σε πολύ μικρές ταχύτητες, μειώνοντας συνολικά τη μέση κατανάλωση κατά 15%, σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης. Στη μικρότερη κατανάλωση συμβάλλει και το προηγμένο σύστημα  ανάκτησης ενέργειας «Intelligent Brake System», που λειτουργεί είτε αφήνοντας το γκάζι, είτε πατώντας το φρένο.

Οι δύο e-Hybrid εκδόσεις των Jeep Renegade και Compass είναι προσιοκίνητες, με αθόρυβη εκκίνηση, και το υβριδικό σύστημα λειτουργεί κατά το δοκούν. Δηλαδή, με λειτουργία e-Launch, το αυτοκίνητο ξεκινά μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα. Με το e-Creeping, ο ηλεκτρικός κινητήρας ενισχύει με ροπή, με το e-Queueing και με το συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα» κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και με το e-Parking του επιτρέπει την ολοκλήρωση των ελιγμών στάθμευσης αμιγώς ηλεκτρικά.

Παράλληλα, για να ενισχύει το οικολογικό αποτύπωμα των εκδόσεων e-Hybrid, η Jeep λανσάρει την ειδική έκδοση «Upland», η οποία έχει φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και καινοτόμα «πράσινα» υλικά, όπως τα καθίσματα με επένδυση SEAQUAL, ενός καινοτόμου υλικού που κατασκευάζεται και από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από τους Ωκεανούς και οι πλαστικές επιφάνειες μέρος των οποίων είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα φωτιστικά σώματα αυτοκινήτων.

Η λειτουργία του e-Hybrid είναι ορατή μέσω της οθόνης του συστήματος, ενώ ο πίνακας οργάνων μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να προσφέρει εκείνες τις πληροφορίες που θεωρεί ο οδηγός πιο χρήσιμες, ανάλογα με τις συνθήκες. Η οθόνη αφής του Uconnect (έως και 10,1’’) συνδέεται και με το εγκατεστημένο Uconnect Box, το οποίος δίνει τη δυνατότητα ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου (όπως τα φώτα και οι κλειδαριές) από απόσταση μέσω της σχετικής εφαρμογής για smartphones. Το Uconnect Box επιπλέον διαθέτει λειτουργία γεωεντοπισμού για την παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και παρακολούθησης της θέσης του οχήματος ως μέσο επιπλέον αντικλεπτικής προστασίας.

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με την πλήρη σουίτα προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), όπως το ενεργό σύστημα cruise control, το αυτόματο φρενάρισμα και το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού. Μάλιστα, για πρώτη φορά Jeep στην Ευρώπη φέρει τέτοια συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Οι τιμές των εκδόσεων e-Hybrid ξεκινούν από τις 25.800 ευρώ (Renegade) και 31.100 ευρώ (Compass), ενώ καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments