Αυτοκίνητο

Τέρμα εξατμίσεις και μπουζί – Το κλασικό Mini έγινε ηλεκτρικό

Τέρμα εξατμίσεις και μπουζί – Το κλασικό Mini έγινε ηλεκτρικό
Μια ειδική ομάδα του εργοστασίου της μάρκας στην Οξφόρδη, έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις

Καινούργια μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά, κατακλύζουν τα εργοστάσια παραγωγής και μετέπειτα την αγορά.

Ωστόσο, κλασικά αυτοκίνητα, που έγραψαν ιστορία, αρχίζει να γίνεται της μόδας να μετατρέπονται σε ηλεκτρικά και αυτό έχει τη σημασία του, συνδυάζονται το παρελθόν με το μέλλον.

Μετά τη VW και το Beetle, αλλά και την Opel με το Manta, έρχεται η MINI με το θρυλικό της μοντέλο, να δημιουργήσει το MINI Recharged.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν καν ο Βρετανός κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων, αρχίσει να προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τη μορφή του Mini Cooper SE. Ένα κλασικό Mini Electric κατασκευάστηκε το 2018 σε έκδοση one-off, και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο θετικές, ώστε μία ειδική ομάδα από το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη στρώθηκε στη δουλειά και ανέπτυξε ένα σχέδιο προκειμένου να δημιουργήσει και να καταστήσει διαθέσιμο κάτι αντίστοιχο σε κατόχους κλασικών Mini.

Πλέον, ο αρχικός βενζινοκινητήρας του κλασικού Mini αντικαθίσταται από ένα σύγχρονο σύστημα ηλεκτροκίνησης. Μόνον αναστρέψιμες αλλαγές μπορούν να πραγματοποιούνται στο όχημα κατά τη διαδικασία μετατροπής που προβλέπει το MINI Recharged, ώστε να καθίσταται εφικτή η επαναφορά του κλασικού Mini στην αρχική του κατάσταση, κάποια στιγμή στο μέλλον. Για τον λόγο αυτόν, ο αρχικός κινητήρας κάθε οχήματος αποθηκεύεται ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί στην περίπτωση μιας μελλοντικής μετασκευής του κλασικού Mini.

Στο MINI Recharged, την κίνηση προσφέρει ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας που παράγει συνεχή ισχύ έως 90 kW και επιταχύνει το ηλεκτροκίνητο κλασικό Mini σε 9 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα. Την ενέργεια παρέχει μία μπαταρία υψηλής τάσης, που μπορεί να φορτίζεται με ισχύ έως 6,6 kW, με εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 160 χλμ. Επιπλέον, στον πίνακα οργάνων, τώρα προβάλλονται η θερμοκρασία λειτουργίας, η επιλεγμένη σχέση του κιβωτίου, η αυτονομία και η ταχύτητα.

Με αθόρυβη λειτουργία, κάθε MINI Recharged αποκτά ξεχωριστό αριθμό που το καθιστά μοναδικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments