Αυτοκίνητο

Θα χρειαστούν 7 εκατομμύρια σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Θα χρειαστούν 7 εκατομμύρια σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη
Ο νέος κανονισμός για την υποδομή εναλλακτικών καυσίμων, για αυτοκίνητα και φορτηγά

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται ολοένα και πιο αισθητή στην Ευρώπη. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Νορβηγία, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και σε κάποιες άλλες, όπως η Βουλγαρία, βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη, συνολικά, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη πρόκληση και ως ήπειρος πρωτοστατεί στην ηλεκτροκίνηση, σε μια προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, τον τελευταίο καιρό, ακούγεται όλο και πιο έντονα η λέξη υδρογόνο, ως το απόλυτο μελλοντικό καύσιμο, το οποίο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και δεν ρυπαίνει κατά την καύση του.

Ωστόσο, οι φιλόδοξοι στόχοι για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πρέπει να συνοδεύονται από εξίσου φιλόδοξους υποχρεωτικούς στόχους για σημεία φόρτισης και σταθμούς υδρογόνου και στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Ερχεται, λοιπόν, ο Κανονισμός για την Υποδομή Εναλλακτικών Καυσίμων (AFIR) να θέτει τόσο ισχυρούς στόχους, ώστε να μπορούν να επιτευχθούν στην πραγματικότητα οι μελλοντικοί στόχοι για το CO2.

Πράγματι, σύμφωνα με τον AFIR, θα χρειαστούν τουλάχιστον 7 εκατομμύρια σημεία φόρτισης έως το 2030, αντί των 3,9 εκατομμυρίων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα, ο AFIR συνιστά στις χώρες να αυξήσουν το επίπεδο ισχύος που απαιτείται για τη δημόσια φόρτιση, να αυξήσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ ανά σημείο φόρτισης, να πυκνώσουν τα σημεία φόρτισης, να αναπτυχθούν σταθμοί γρήγορης φόρτισης, να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες των φορτηγών καθώς και να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου και να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments