Διεθνή

Παιδικό εμβόλιο: Εγκρίθηκε και από τον ΠΟΥ της Pfizer για ηλικίες 5-11 ετών

Παιδικό εμβόλιο: Εγκρίθηκε και από τον ΠΟΥ της Pfizer για ηλικίες 5-11 ετών
Παιδικό εμβόλιο: Έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έλαβε την Παρασκευή της εταιρείας Pfizer για τον κορωνοϊό για τις ηλικίες 5-11 ετών.

Έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έλαβε την Παρασκευή το παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, το οποίο έχει ήδη λάβει συγκατάθεση από τις ρυθμιστικές αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Η σύσταση για εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 ετών εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ειδικών (SAGE) του ΠΟΥ, η οποία έκρινε ότι το Παιδικό εμβόλιο mRNA είναι απολύτως ασφαλές και προστατεύει όλες τις ηλικίες των παιδιών. Παιδικό εμβόλιο

Μέχρι σήμερα, ο ΠΟΥ είχε εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για τις ηλικίες 12 ετών και άνω

Λόγω του χαμηλού σωματικού βάρους των παιδιών, το παιδικό εμβόλιο της Pfizer περιέχει 10 μικρογραμμάρια RNA αντί για 30.

«Αυτή η ηλικιακή ομάδα [5-11] είναι η χαμηλότερη ομάδα προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, με εξαίρεση τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής SAFGE Αλεχάντρο Κραβιότο.

Ακόμα, η επιτροπή συνέστησε να χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις εμβολίων σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί εργαζόμενοι, 4 με 6 μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

Η Pfizer έχει αναπτύξει και αντίστοιχο εμβόλιο για βρέφη έξι μηνών και άνω, όμως τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Ποιο δίνει περισσότερα αντισώματα κατά της Όμικρον

Mικρή προκαταρκτική εργαστηριακή έρευνα για τα εμβόλια κατά της Covid-19, έδειξε ότι τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του στελέχους Όμικρον σε άτομα που είχαν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν μειώθηκαν τόσο πολύ όσο σε εκείνα τα άτομα που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Σπαλαντσάνι της Ιταλίας με τη συμμετοχή Ρώσων επιστημόνων και χρηματοδοτήθηκε από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο εμπορεύεται το Sputnik V στο εξωτερικό, έδειξε ότι η εξουδετερωτική δράση των αντισωμάτων κατά του στελέχους Όμικρον στους εμβολιασθέντες με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι δύο φορές υψηλότερη από αυτή που δημιουργείται στους εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της Pfizer. Παιδικό εμβόλιο

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα δείγματα που ελήφθησαν τρεις έως έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου έδειξαν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων στους λήπτες δύο δόσεων Sputnik V ήταν πιο ανθεκτικά στην Όμικρον από ό,τι σε εκείνους που εμβολιάστηκαν με το Pfizer.

Το αποτέλεσμα της έρευνας βασίσθηκε σε δείγμα 51 ατόμων που είχαν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V και σε δείγμα 17 ατόμων που είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer. Όλοι τους είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η έρευνα έδειξε μάλιστα, πως τα ειδικά για την παραλλαγή Όμικρον εξουδετερωτικά αντισώματα ανιχνεύθηκαν στον ορό του αίματος του 74,2% των ατόμων που εμβολιάστηκαν με το Sputnik και του 56,9% εκείνων που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments