Focus

Πολικές αρκούδες πήραν τη θέση των ανθρώπων σε εγκαταλελειμμένο νησί

Πολικές αρκούδες πήραν τη θέση των ανθρώπων σε εγκαταλελειμμένο νησί
Ενώ οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την περιοχή, ο Κοκ ανακάλυψε ότι υπάρχουν και άλλα πλάσματα που βολεύτηκαν στις παλιές εγκαταστάσεις.

Ο Ρώσος φωτογράφος υποβρύχιας και άγριας ζωής Ντμίτρι Κοκ έκανε ένα ταξίδι ζωής σε έναν εγκαταλελειμμένο μετεωρολογικό σταθμό στο νησί Kolyuchin.

Αυτό το μικρό νησί, που βρίσκεται στη θάλασσα Chukchi, βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ρωσικής Αρκτικής. Ενώ οι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την περιοχή, ο Κοκ ανακάλυψε ότι υπάρχουν και άλλα πλάσματα που βολεύτηκαν στις παλιές εγκαταστάσεις.  Οι πολικές αρκούδες έχουν κατακλύσει το σταθμό, μετατρέποντας τα παλιά κτίρια σε φιλόξενα σπίτια και, απ’ ό,τι φαίνεται, ευημερούν.

Οι φωτογραφίες του Κοκ είναι ένα ευπρόσδεκτο θέαμα, καθώς τελευταία βλέπουμε συχνά εικόνες πολικών αρκούδων που αγωνίζονται να επιζήσουν. Αλλά εδώ, μπορούμε να δούμε αυτά τα απίστευτα πλάσματα να χαλαρώνουν στο γρασίδι ή να κοιτάζουν έξω από τα παράθυρα για να δουν τι κάνει ο Κοκ. Αυτή η συναρπαστική ευκαιρία να δεί τις πολικές αρκούδες είναι κάτι που ο Κοκ δεν θα ξεχάσει σύντομα. Αυτός και οι συνοδοιπόροι του κάλυψαν πάνω από 1.200 μίλια της ακτής με ένα ιστιοφόρο, εξερευνώντας το ανέγγιχτο τοπίο.

Ο αρχικός προορισμός τους για να φωτογραφίσουν πολικές αρκούδες -το νησί Wrangle- αποδείχθηκε ότι ήταν φιάσκο. Αν και το νησί φημίζεται για τις αρκούδες του, απλώς αυτές δεν ήταν εκεί όταν η αποστολή προσγειώθηκε. Αντίθετα, τους περίμενε κάτι που ήταν ίσως καλύτερο — και σίγουρα πιο απροσδόκητο.

«Η φύση σου στέλνει πάντα κάτι όταν δεν το περιμένεις», λέει ο Κοκ στο My Modern Met. «Όταν περάσαμε από το νησί Kolyuchin κοντά στη βόρεια ακτή της Chukotka, είδαμε κάποιες κινήσεις στα παράθυρα των εγκαταλελειμμένων σπιτιών. Και όταν πλησιάσαμε — ήταν αρκούδες! Ποτέ πριν δεν τις είχαν δει σε αυτά τα κτίρια, έτσι ήταν μια κατάσταση που συναντάς μόνο μια φορά στη ζωή σου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments