Ελλάδα

Χιόνι στην Αττική: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν – Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία

Χιόνι στην Αττική: Ποιοι δρόμοι έκλεισαν – Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία
Σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής, έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργεί η κακοκαιρία Ελπίς, σε κάποια σημεία της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Κυριακής, είχαν κλείσει:

  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου “414 ΣΝΕΝ” έως τη θέση “Αγιος Πέτρος”, καθώς και από το πάρκο Ανατολής έως το γήπεδο Διονύσου.
  • Δερβενοχωρίων, από το ύψος της καντίνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.

Νεότερη ενημέρωση:

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής, λόγω χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου «414 ΣΝΕΝ» έως τη θέση «Άγιος Πέτρος» και στη Δερβενοχωρίων, από το ύψος της καντίνας στο ρεύμα προς Βοιωτία.

Χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας από Δεύτερα

Η Αθήνα αναμένεται να δει περισσότερο χιόνι στο δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται σφοδρότερο και υπολογίζεται ότι θα χτυπήσει τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας.

Τα μετεωρολογικά μοντέλα στα οποία βασίζουν τις προβλέψεις τους τους οι μετεωρολόγοι αλλάζουν διαρκώς, με την πιθανότητα για έντονη χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας να είναι μεγάλη από το μεσημέρι της Δευτέρας και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

ΕΜΥ: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου και τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές πάνω από τα 300 μέτρα, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα νησιών του Αιγαίου, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και στα δυτικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πάνω από τα 200-400 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στα νησιά του Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις με πρόσκαιρη εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις εκ νέου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ εκ νέου θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Οι νεφώσεις από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, εκ νέου θα αυξηθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα από το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ από το βράδυ εκ νέου θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στις Σποράδες, την Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες στις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνια και από το μεσημέρι πρόσκαιρη βελτίωση. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια εκ νέου θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΡΗΤΗ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια, θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments