Θέσεις Εργασίας

ΔΕΗ προκήρυξη: Ενισχύεται με νέο προσωπικό – Ποια περιοχή αφορά

ΔΕΗ προκήρυξη: Ενισχύεται με νέο προσωπικό – Ποια περιοχή αφορά
ΔΕΗ προκήρυξη: Με έντεκα υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ). Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν 8μηνη σύμβαση εργασίας.

Με έντεκα υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ). Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν 8μηνη σύμβαση εργασίας.Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Από την προκήρυξη προκύπτει ότι θα επιλεγούν υποψήφιοι Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

ΔΕΗ προκήρυξη: Ποιες ειδικότητες ζητούνται

  • ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
  • ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
  • ΔΕ Μηχανοτεχνικοί
  • ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Σταθμοί
  • ΥΕ Εργατών

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη ΕΔΩ

Οι εννιά δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης

Συνολικά εννιά δράσεις έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τους νέους και γενικότερα την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν το πρόγραμμα “Πρώτο Ένσημο” του υπουργείου Εργασίας, η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ιδιαίτερη έμφαση στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Επιπλέον εντός του 2022 θα δημιουργηθούν 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Εκτός των παραπάνω με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ενισχύεται για πρώτη φορά τόσο πολύ ο εργαζόμενος αλλά και οι εργαζόμενοι γονείς. Γονικές άδειες, ψηφιακή κάρτα εργασίας,  λήψη μέτρων, προληπτικών και κατασταλτικών, για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, η διεύρυνση της προστασίας των εργαζομένων από άκυρες απολύσεις και η θέσπιση δυνατότητας επιπλέον αποζημίωσης, αντί επαναπρόσληψης, στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία και το myergani.gov.gr που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν για την απασχόληση τους οι εργοδότες/επιχειρήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Ποιες δράσεις έχουν αναπτυχθεί

Τα τελευταία δύο χρόνια:

  • Έχουν διατεθεί περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη 3 εκατομμυρίων εργαζομένων και ανέργων, από τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού. Είναι το μεγαλύτερο πακέτο κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.
  • Μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, στην περίοδο της πανδημίας και για μόνο 18 μήνες δημιουργήθηκαν 50.000 θέσεις εργασίας για ανέργους, ενώ  με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  σε τέσσερα χρόνια δημιουργήθηκαν μόνο 40.000 θέσεις.
  • Για το 2022, ο ΟΑΕΔ προωθεί -με κάλυψη από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ- προγράμματα για απασχόληση ανέργων που φτάνουν στις 86.000, με έμφαση στους νέους, τις γυναίκες και τους μακροχρόνια ανέργους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments