Αυτοκίνητο

H Volkswagen ετοιμάζει ηλεκτρικό των 20.000 – 25.000 ευρώ

H Volkswagen ετοιμάζει ηλεκτρικό των 20.000 – 25.000 ευρώ
Το ID. LIFE εμφορείται από τη φιλοσοφία αειφορίας με ανακυκλωμένα υλικά, ψηφιακές τεχνολογίες και μοντέρνα σχεδίαση. Στην παραγωγή αναμένεται το 2025 και θα είναι το πιο φθηνό ηλεκτρικό της γερμανικής μάρκας.

Η ηλεκτροκίνηση πρόκειται να καταστεί πιο προσιτή στο ευρύ αγοραστικό κοινό, τα επόμενα χρόνια, καθώς επί της παρούσης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακριβά, παρά τα κίνητρα που δίνονται σε αρκετές χώρες, αλλά και στη χώρα μας.

Βέβαια, η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ο κυριότερος των οποίων είναι η μπαταρία και η απόδοσή της, ώστε να έχει μεγάλη αυτονομία. Εκεί επικεντρώνεται η τεχνολογία καθώς τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι λίγο πολύ δεδομένα και αποδοτικά.

Η VW πρόκειται να λανσάρει το 2025 το πιο φθηνό της ηλεκτρικό όχημα, ένα αυτοκίνητο με τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 25.000 ευρώ.

Μάλιστα, το ID. LIFE συνδυάζει αειφορία και βιώσιμη κινητικότητα με ψηφιακές τεχνολογίες.

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα είναι ένα συμπαγές crossover, διότι εκεί πλέον επικεντρώνεται η αυτοκινητοβιομηχανία. Τα χαρακτηριστικά του είναι πολύ λιτά, με σμιλευμένες επιφάνειες και κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά. Για παράδειγμα, τα υλικά για τις ιδιαίτερες επενδύσεις της οροφής και το μπροστινό τμήμα είναι από ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες. Μία από τις στρώσεις βαφής του αμαξώματος περιλαμβάνει ρινίσματα ξύλου ως φυσική χρωστική και έναν παράγοντα σκλήρυνσης οργανικής προέλευσης. Οργανικά έλαια, φυσική γόμμα και φλοιός ρυζιού, είναι μερικές μόνο από τις φυσικές πρώτες ύλες για την κατασκευή των ελαστικών του μοντέλου.

Στην καμπίνα, οι ξύλινες επενδύσεις χρησιμοποιούν φύλο από βιώσιμες δασικές φυτείες, ενώ τα καθίσματα διαθέτουν Artverlours Eco καλύμματα, με μεγάλο ποσοστό χρήσης ανακυκλωμένων υλικών, που βασίζονται σε πρώτη ύλη που προκύπτει από ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων.

Με το ID. LIFE, η Volkswagen επιταχύνει την πορεία της στην ηλεκτροκίνηση, θέλοντας να αυξήσει το ποσοστό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της τουλάχιστον στο 70% των πωλήσεών της στην Ευρώπη και στο 50% των αντίστοιχων σε Βόρεια Αμερική και Κίνα, μέχρι το 2030.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments