Διεθνή

Η «Αττική Οδός» των ΗΠΑ: Ιστορία επιβίωσης από έναν Γερουσιαστή – Εγκλωβίστηκε 27 ώρες στα χιόνια  

Η «Αττική Οδός» των ΗΠΑ: Ιστορία επιβίωσης από έναν Γερουσιαστή – Εγκλωβίστηκε 27 ώρες στα χιόνια   
Πώς ένα ταξίδι δύο ωρών μετατράπηκε σε οδύσσεια 27 ωρών εγκλωβισμού στον χιονιά

Τη δική της ιστορία αντίστοιχη της Αττικής Οδού βίωσε η Ουάσινγκτον στην πρώτη χιονόπτωση της νέας χρονιά, με χιλιάδες οδηγούς να εγκλωβίζονται επί 27 ώρες σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς αυτοκινητοδρόμους της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, με τα ακινητοποιημένα οχήματα να σχηματίζουν μία ουρά μήκους 60 χιλιομέτρων!

Την περιπέτειά του, αλλά και τις δραματικές προσπάθειές του να επιβιώσει όλες αυτές τις ώρες μέσα στο ψύχος και στα χιόνια,  εξοικονομώντας δυνάμεις και βενζίνη περιέγραψε ο γερουσιαστής Τim Kaine, στην αμερικανίδα δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ.

Η “μάχη” επιβίωσης στην αμερικανική Αττική Οδό

Με τη θερμοκρασία στους μείον 11 βαθμούς Κελσίου, η εξιστόρηση του γερουσιαστή, προκάλεσε σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη, που άκουσε τη δραματική αφήγησή του για το πώς χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους ηλικιωμένοι και παιδιά, επιβίωσαν σε ένα πολικό σκηνικό με της θερμοκρασία στους μείον 11 βαθμούς, χωρίς τρόφιμα, νερό και καύσιμα

Στη δική του ιστορία «Αττικής Οδού» ο κ. Kaine επέστρεφε από τη Βιρτζίνια στην Ουάσινγκτον, μία διαδρομή – συνήθως δύο ωρών- που μετατράπηκε σε μαραθώνιο των 27 ωρών υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όπως είπε ο ίδιος στην αφήγησή του:

«Παγώσαμε και μείναμε ακίνητοι μέσα στη νύχτα με τη θερμοκρασία πολύ κάτω από το μηδέν» σημείωσε ο κ. Kaine, τονίζοντας ότι είχε δίπλα του ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας με παιδιά που μοίραζαν πορτοκάλια στους άλλους οδηγούς μέσα στη νύχτα, οι οποίοι δεν είχαν τίποτα να φάνε!»

Αν και χαρακτήρισε την περιπέτειά του μια εμπειρία επιβίωσης (survival experience), σημείωσε  ότι «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μείνεις από βενζίνη», καθώς, αν και το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων ήταν μόλις 7,5 χιλιόμετρα, η πρόσβαση ήταν αδύνατη και έπρεπε αν εξοικονομηθεί ώστε να παραμείνουν τα αυτοκίνητα σε λειτουργία και να μην παγώσουν οι άνθρωποι από το κρύο. Όπως όμως είπε γίνεται ακόμα δυσκολότερο «αν ξεμείνεις μαζί με μικρά παιδιά σε αυτές τις συνθήκες μακριά από σημεία όπου μπορείς να ζεσταθείς και το αυτοκίνητό σου εμποδίζει την κίνηση των υπολοίπων».

Το «κόλπο» του κινητήρα

Ο Τim Kaine περιέγραψε στην Κριστιάν Αμανπούρ τη στρρατηγική επιβίωσης που ακολούθησε για να βγάλει τη νύχτα, η οποία και απέδωσε:

«Φορώντας το παλτό και τον σκούφο, έβαζα μπροστά τη μηχανή για δέκα λεπτά και μετά την έσβηνα για περίπου μία ώρα. Συνήθως άντεχα μία ολόκληρη ώρα, μέχρι τη στιγμή που άρχισα να αισθάνομαι πια να παγώνω τόσο πολύ που την άναβα ξανά».

Δείτε πώς περιέγραψε ο γερουσιαστής την περιπέτειά του στην Κριστιάν Αμανπούρ, όπως το ανήρτησε η γνωστή δημιοσιογράφος στο Twitter:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments