Διεθνή

Ο Elon Musk και ο Jeff Bezos χάνουν δισεκατομμύρια

Ο Elon Musk και ο Jeff Bezos χάνουν δισεκατομμύρια
Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματα πέφτουν στο χρηματιστήριο

Η πτώση των μετοχών τεχνολογίας και των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα, έπληξε την περιουσία μερικών από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Elon Musk έχασε 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Jeff Bezos της Amazon είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Changpeng Zhao της Binance έχασε 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Mark Zuckerberg του Facebook 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ήταν η χειρότερη εβδομάδα για το χρηματιστήριο από το κραχ κατά την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Οι επώνυμες εταιρείες υπέφεραν, με το Netflix να υφίσταται τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας. Οι μετοχές των κατασκευαστών τσιπ επίσης υπέστησαν πιέσεις.

Στο κλείσιμο της Παρασκευής, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε πτώση 7,6 τοις εκατό για την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη πτώση του από τον Μάρτιο του 2020. Αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση του δείκτη, η μεγαλύτερη σε εννέα μήνες.

Η προοπτική των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι στο επίκεντρο σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί. Οι επενδυτές ελπίζουν σε περισσότερες οδηγίες σχετικά με το σχέδιο της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια. Την ίδια ώρα η αναταραχή στις αγορές αναμένεται να συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα.

Bitcoin

Η αξία των κρυπτονομισμάτων επίσης υποχώρησε, με το bitcoin να πέφτει σε χαμηλό έξι μηνών. Το ήδη δραματικό κραχ στις αγορές κρυπτονομισμάτων έγινε ακόμη πιο έντονο καθώς εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από τους επενδυτές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Το Bitcoin έχει πλέον υποχωρήσει 16,8 τοις εκατό την τελευταία εβδομάδα. Άλλα κρυπτονομίσματα έχουν δει ακόμη πιο δραματικές απώλειες: το ethereum μειώνεται τώρα κατά 25%.

Ήταν η χειρότερη μέχρι τώρα έναρξη της χρονιάς για το bitcoin. Αφού έφτασε το υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 68.000 $ (50.000 £) τον Νοέμβριο, αξίζει τώρα κάτω από 35.000 $.

Η πρώτη πεντάδα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του Elon Musk μειώθηκε κατά εννέα τοις εκατό, αλλά εξακολουθεί να ηγείται της ομάδας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με τεράστια διαφορά, με συνολική περιουσία 243,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπέζος ακολουθεί στη δεύτερη θέση με περιουσία συνολικά 167,6 δισ. δολάρια. Αμέσως πίσω του βρίσκεται ο Γάλλος μεγιστάνας Bernard Arnault, με 167,5 δισεκατομμύρια δολάρια — έτοιμος να ξεπεράσει τον ιδρυτή της Amazon.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, είναι ο τέταρτος με 128,6 δισεκατομμύρια δολάρια και ο Λάρι Πέιτζ της Google ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα με 116,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments