Πολιτική

Σκέρτσος για κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Είδαμε εικόνες που μας πλήγωσαν, οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη»

Σκέρτσος για κακοκαιρία «Ελπίδα»: «Είδαμε εικόνες που μας πλήγωσαν, οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη»
Κυρώσεις, αλλά και βελτιώσεις στην κρατική μηχανή προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος

Δεν είναι η ώρα απόδοσης ευθυνών ή συγκάλυψης, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν και πράγματα που δεν λειτούργησαν, ωστόσο ο μηχανισμός χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα σε τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. Βεβαίως, ευθύνες θα αποδοθούν, όπως είπε, αλλά «στην ώρα τους, τώρα είναι η ώρα της μάχης».

Οφείλουμε μια συγνώμη

Ο υπουργός σε συνέντευξή του στο STAR, αρχικά ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που επέστησαν οι πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά «όλοι είδαμε εικόνες που μας πλήγωσαν. Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όσους ταλαιπωρήθηκαν, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους περισσότερους από 7.000 κρατικούς υπαλλήλους», δήλωσε χαρακτηριστικά

Ο υπουργός ανέφερε ότι η κακοκαιρία «Ελπίδα» αιφνιδίασε τον κρατικό μηχανισμό, καθώς ναι μεν υπήρχε πρόβλεψη των μετεωρολόγων, αλλά το φαινόμενο «ήταν εντονότερο από το αναμενόμενο και ήρθε και νωρίτερα».

Έως αύριο πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

«Προφανώς ο μηχανισμός χρειάζεται βελτίωση» σημείωσε, ενώ ενημέρωσε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουν αποκατασταθεί παντού τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, καθώς παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 5.000 συνδέσεις. «Υπάρχει πρόοδος, ο κρατικός μηχανισμός μπορεί να βελτιωθεί, γίνεται καλύτερος. Ο ΔΕΔΔΗΕ για παράδειγμα, πέρυσι του πήρε επτά μέρες για να αποκαταστήσει τη βλάβη στις περιοχές που είχαν πληγεί από τη “Μήδεια”, αλλά (σ.σ. τώρα) έγιναν έγκαιρες παρεμβάσεις και πριν την κακοκαιρία αλλά και κατά τη διάρκεια του φαινομένου, με συντονισμό σε όλα τα σημεία, με καλή συνεργασία και των Δήμων και των υλοτόμων. Όπου υπήρχε δυσκολία πρόσβασης του ΔΕΔΔΗΕ σε δύσκολα σημεία, αυτά τα προβλήματα λύθηκαν σε μεγάλο βαθμό»

Ευθύνες στην ώρα τους

Σχετικά με το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών, ο υπουργός ήταν σαφής: «Ευθύνες θα αποδοθούν, στην ώρα τους όμως. Τώρα είμαστε ακόμα στη μάχη».

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της Αττικής Οδού, προανήγγειλε κυρώσεις κατά της εταιρείας, μετά την γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υποδομών,.

Μάλιστα, όπως σημείωσε  «το υπουργείο Υποδομών, υπό τον κ. Καραμανλή, ψήφισε νομοθεσία, που ορίζει ρητά ποιες είναι οι κυρώσεις όταν ένας παραχωρησιούχος, ένας διαχειριστής οδικού δικτύου δεν πληροί τις προϋποθέσεις και την αποστολή του. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, πλέον υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις. Δεν το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, το έκανε αυτή η κυβέρνηση και πλέον όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αναλαμβάνουν την ευθύνη. Επιτελικό κράτος δεν σημαίνει ότι ο Σκέρτσος βγαίνει να κάνει τη διαχείριση της τροχαίας ή να εκχιονίσει τον δρόμο. Επιτελικό κράτος σημαίνει ότι ο καθένας κάνει σωστά τη δουλειά του και πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας όλοι από το πόστο μας στο βαθμό που μας αναλογούν», τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments