Διεθνή

Ουκρανική κρίση: Συνεχίζουν τις αποστολές εξοπλισμών οι ΗΠΑ

Ουκρανική κρίση: Συνεχίζουν τις αποστολές εξοπλισμών οι ΗΠΑ
Στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, στήνεται ήδη το σκηνικό ενός ολοένα και πιο πιθανού, πολέμου.

Συνεχίζουν να εξοπλίζουν και θα λέγαμε με εντατικούς πια, ρυθμούς τους Ουκρανούς οι ΗΠΑ, ενώ η στρατιωτική ένταση με την Ρωσία κλιμακώνεται σταθερά. Ο φόβος μιας επικείμενης Ρωσικής εισβολής γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας, στήνεται ήδη το σκηνικό ενός ολοένα και πιο πιθανού, πολέμου.

Μάλιστα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας περιγράφει πλέον την Ουάσιγκτον ως «στρατηγικό συνεργάτη».

Χθες Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ένα αμερικανικό αεροπλάνο που μετέφερε αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, εκτοξευτές και άλλο στρατιωτικό υλικό προσγειώθηκε στο Κίεβο, με την Ουκρανία να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία.

Τι επιδιώκουν Ρωσία και ΗΠΑ και πόσο πιθανός είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία; - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Τρίτο πακέτο ασφαλείας

Πρόκειται δε, για το τρίτο φορτίο του ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων αμερικανικού πακέτου ασφαλείας με σκοπό τη στήριξη της Ουκρανίας.

«Javelins στο Κίεβο! Ένα νέο φορτίο βοήθειας – εκτοξευτές και πύραυλοι – με συνολικό βάρος περίπου 80 τόνων. Αναμένουμε την άφιξη του 4ου [φορτίου] σύντομα. Όλα αυτά χάρη στον στρατηγικό μας εταίρο» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Ολέξιι Ρεζνίκοφ αναφερόμενος στην αμερικανική βοήθεια.

Χιλιάδες στρατεύματα στα Ουκρανικά σύνορα

Οι ΗΠΑ ξεκάθαρα αποτελούν τον ισχυρότερο υποστηρικτή της Ουκρανίας σε ό,τι αφορά την αποτροπή στρατιωτικής επίθεσης από τη Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατεύματα κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Από την πλευρά της, η Μόσχα, όπως μεταδίδει το Reuters έχει επανειλημμένα και κατηγορηματικά διαψεύσει ότι ετοιμάζει εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσιγκτον αποδέσμευσε περισσότερα από 650 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο και περισσότερα από 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά από το 2014, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ουκρανία: Οι ΗΠΑ συζητούν την περίπτωση αμοιβαίων συμβιβασμών με την Ρωσία

Σε επιφυλακή 8.500 στρατιώτες στις ΗΠΑ, προς ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων σε τυχόν εισβολή

Νωρίτερα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022,  ο Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η «επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας» οδήγησε τη στρατιωτική συμμαχία να ενισχύσει τη «συλλογική άμυνα» της».

Σε αυξημένη επιφυλακή θέτει το Πεντάγωνο 8.500 στρατιώτες, προς ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην Ουκρανία. Οι στρατιώτες έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, ώστε να παρέμβουν και να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για πιθανή «αστραπιαία επίθεση» από τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ έθεσαν 8.500 στρατιώτες σε αυξημένη επιφυλακή για να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, καθώς το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τα ανατολικά του σύνορα με πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Και αυτό  εξαιτίας των αυξανόμενων φόβων για πιθανή επίθεση από τη Ρωσία για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας, Κίεβου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments