Πολιτική

Βαρύ το κλίμα

Βαρύ το κλίμα
Ο Γιώργος Σιαδήμας γράφει στο pagenews.gr για το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ με την τοποθέτηση του στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης έδειξε τις προθέσεις του σε σχέση με τις ευθύνες για την διαχείριση της κακοκαιρίας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την Πολιτική Προστασία και τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη. Ο πρωθυπουργός στήριξε μεν την επιλογή του για την σύσταση αυτόνομου υπουργείου αλλά δεν στήριξε δημοσίως τον υπουργό του Χρήστο Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά.

«Υπήρξαν αστοχίες και ανεπάρκειες οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. Και για όλους αυτούς τους λόγους δημιουργήσαμε το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω αυτή την επιλογή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις δομές και τις δυνατότητές του» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι βαρύ για την όλη εξέλιξη της κατάστασης με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μιλάει για μη επιτυχημένη διαχείριση του φαινομένου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει στη δομή του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας που δημιουργήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου όμως δεν είναι ευχαριστημένος από την εικόνα της κρατικής μηχανής.

Για αυτό το επόμενο διάστημα αναμένονται σαρωτικές αλλαγές και η δημιουργία ενός ενιαίου συντονιστικού με σαφή πρωτόκολλα που θα παίρνει αποφάσεις χωρίς καθυστερήσεις και αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων.

«Τι σημαίνει αυτό για τον Χρήστο Στυλιανίδη; Αυτή τη στιγμή τίποτα, αλλά μπορεί και πολλά καθώς συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι δεν είναι μόνο ζήτημα προσώπων και χρειάζεται ένας ευρύτερος σχεδιασμός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά την σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης πιστεύει στο εν λόγω εγχείρημα και θα το στηρίξει για να σπάσει αγκυλώσεις δεκαετιών και να δώσει νέα πνοή και αποτελεσματικότητα στην Πολιτική Προστασία.

Άλλη περίοδος χάριτος όμως ειδικά για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων δεν θα υπάρξει, όχι μόνο για τον Χρήστο Στυλιανίδη αλλά κυρίως για την κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments