Ελλάδα

Νέα μέτρα χαλάρωση: Τι ισχύει από Δευτέρα σε εστίαση και διασκέδαση

Νέα μέτρα χαλάρωση: Τι ισχύει από Δευτέρα σε εστίαση και διασκέδαση
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για εστίαση και μουσική - Δείτε τι αλλάζει από Δευτέρα σε διασκέδαση και εστίαση

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη «χαλάρωση» των μέτρων, μετά από εβδομάδες περιορισμών. Προηγήθηκε η θετική εισήγηση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων κι έτσι από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ επιστρέφει και η μουσική, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Παρόλα αυτά, η διασκέδαση επιτρέπεται μόνο για καθήμενους,

Τι αλλάζει

Εστίαση

  • Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
  • Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.
  • Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα(χειρουργική και υφασμάτινη).

Διασκέδαση

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος. Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).
  • Μέχρι έξι (6) άτομα ανά τραπέζι.
  • Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.
  • Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

Παραμένει το 10% στα γήπεδα

Παράλληλα, τα μέτρα για τα γήπεδα παραμένουν και συγκεκριμένα παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments