Ελλάδα

Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία

Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία
Μετά τις αντιδράσεις δεν θα προβληθούν στα σχολεία βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία ότι η ζωή ενός παιδιού αρχίζει με τη σύλληψη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν βίντεο της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, που επρόκειτο να προβληθούν σε γυμνάσια όλης της χώρας, μετά από έγκριση, από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας.

Θεωρία του αγέννητου παιδιού

Τα βίντεο με τίτλο «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» αναπαράγουν τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, ότι δηλαδή η ζωή ενός παιδιού αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα βίντεο υποστηρίζουν μάλιστα τη θεωρία ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει παιδί, ενώ αναφέρουν ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, “την πνευματική τροφή” και ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης του ζεύγους. «Όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του», αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης και επικαλούνται παραδείγματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, καθώς όπως λένε «οι μύθοι συμβολίζουν την ποιότητα της πνευματικότητας του ζεύγους».

Τα βίντεο είχαν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ωστόσο μετά το σάλο, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Η επιστολή προς τα σχολεία

Τι ανέφερε η Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής σε επιστολή της προς τα σχολεία

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες. Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών. Με εξαιρετική τιμή, Η Επιστημονική μας Ομάδα»

Τσίπρας: Αντιεπιστημονικό και σκοταδιστικό πρόγραμμα

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχετικά με την απόσυρση της «προγεννητικής αγωγής» για μαθητές Γυμνασίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει πως «το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι». Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Κεραμέως: Θα διερευνηθεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτούσε την εταιρεία

Απαντώντας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζει ότι η ανάκληση της έγκρισης που είχε δοθεί, έγινε μετά από δική της παρέμβαση.

Παράλληλα αφήνει σαφείς αιχμές για τη μακρόχρονη σχέση της εν λόγω Μη Κερδοσκοπικής αυτής Εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία θα διερευνηθεί, όπως και η χρηματοδότησή της με ποσά άνω των 100.000 ευρώ από το ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του.

Ολόκληρη η απάντηση της υπουργού Παιδείας:

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος.

Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα).

Από ό,τι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε. Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ».

Κεφαλίδου: Η αναχρονιστική λογική του υπουργείου οδηγεί σε επικίνδυνες επιλογές

Εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, η Χαρά Κεφαλίδου, δήλωσε: “Το πρόγραμμα “προγεννητικής αγωγής” για μαθητές Γυμνασίου, που προβάλλει σκοταδιστικές θεωρίες, επιτέλους αποσύρεται”.

Τι περιέχουν τα βίντεο

Σε βίντεο, με τίτλο: «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή», μιλάει η εκπαιδευτικός Μαλαματένια Ρούλια, ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών, η οποία υποστηρίζει τη θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments