Ελλάδα

Υπουργείο Υγείας: Αναβάλλεται η ενημέρωση της Δευτέρας

Υπουργείο Υγείας: Αναβάλλεται η ενημέρωση της Δευτέρας
Υπουργείο Υγείας: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη ενημέρωση της Δευτέρας για λόγο που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Το Υπουργείο Υγείας κάθε Δευτέρα κάνει μία ενημέρωση σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σε αυτή συμμετέχει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παρόλα αυτά σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, η ενημέρωση δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο ακριβής λόγος της αναβολής της ενημέρωσης δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο, υπενθυμίζεται πως ο κ. Θεμιστοκλέους είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πριν από μερικά 24ωρα.

“Οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων”

«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στη χώρα μας τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα». Ο κ. Πλεύρης δικαιολόγησε επίσης την αποκλιμάκωση που έρχεται επισημαίνοντας πως το κύμα της Δέλτα βρήκε τη χώρα με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του γενικού πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments