Διεθνή

Μπενουά Βιολιέ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο διάσημος γαλλοελβετός σεφ

Μπενουά Βιολιέ: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο διάσημος γαλλοελβετός σεφ
Μπενουά Βιολιέ: Ο Γαλλο-Ελβετός υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ο Γαλλο-Ελβετός Μπενουά Βιολιέ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο την δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Διηύθυνε από το 2012 το διάσημο «Restaurant de l’ Hotel de Ville Crissier» στα περίχωρα της Λωζάνης, βραβευμένο με τρία αστέρια Μισελέν και με υψηλές θέσεις σε λίστες κατάταξης εστιατορίων. Έβαλε τέλος στην ζωή του το 2016 συνταράσσοντας όχι μόνο τον κόσμο της γαστρονομίας αλλά και της υψηλής κοινωνίας, που ήταν κατά βάση η πελατεία του εστιατορίου του. Μπενουά Βιολιέ

Το 1991 μαθήτευσε κοντά στον «σεφ του αιώνα» Ζοέλ Ρομπισόν στο Παρίσι

Ο Μπενουά Βιολιέ γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1971 στην πόλη της Σεντ της νοτιοδυτικής Γαλλίας στους κόλπους οικογένειας οινοποιών και από μικρός έδειξε αδυναμία στην μαγειρική. Το 1991 μαθήτευσε κοντά στον «σεφ του αιώνα» Ζοέλ Ρομπισόν στο Παρίσι και επί 16 χρόνια ήταν βοηθός του σεφ Φιλίπ Ροσά στο «Restaurant de l’ Hotel de Ville Crissier». Το 2009 το εστιατόριο, που είχε τρία αστέρια Μισελέν, κατετάγη 16ο στον κόσμο στην αγγλική λίστα με τα 50 κορυφαία εστιατόρια του πλανήτη («50 Best»).

Μετά την απόσυρση του Ροσά, ο Βιολιέ ανέλαβε την διεύθυνση του εστιατορίου μαζί με την σύζυγό του Μπριζίτ, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην φήμη του εστιατορίου. Οι πελάτες του λάτρευαν τα πιάτα του με κυνήγι και την χρήση εποχιακών υλικών.

Ο Μπενουά Βιολιέ έβαλε τέλος στην ζωή του, στις 31 Ιανουαρίου 2016

Το 2015 ήταν μια σημαδιακή χρονιά στην σύντομη ζωή του Μπενουά Βιολιέ. Έχασε τους δύο πατέρες του, όπως έλεγε, τον βιολογικό του και τον μέντορά του Φιλίπ Ροσά. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς το «Restaurant de l’ Hotel de Ville Crissier» αναδείχθηκε πρώτο στην γαλλική λίστα («La Liste») με τα 1000 καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη.

Εντελώς απρόσμενα ο Μπενουά Βιολιέ έβαλε τέλος στην ζωή του, στις 31 Ιανουαρίου 2016, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο της γαστρονομίας. Η αστυνομία που κλήθηκε στο σπίτι του στο Κρισιέ διαπίστωσε ότι είχε αυτοπυροβοληθεί Λέγεται ότι ο διάσημος σεφ, προέβη στο απονενοημένο διάβημα, είτε επειδή δεν άντεξε την υψηλή πίεση της κουζίνας είτε επειδή ήταν αναμεμιγμένος σε απάτη με ακριβά κρασιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments