Οικονομία

Viva Wallet JP Morgan: Μπόνους «μαμούθ» 400.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο

Viva Wallet JP Morgan: Μπόνους «μαμούθ» 400.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο
Viva Wallet JP Morgan: Mπόνους «μαμούθ» 44,3 εκατομμύρια ευρώ θα δοθεί σε περίπου 200 εργαζόμενους της εταιρείας Viva Wallet με την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της από την JP Morgan.

Mπόνους «μαμούθ» 44,3 εκατομμύρια ευρώ θα δοθεί σε περίπου 200 εργαζόμενους της εταιρείας Viva Wallet με την υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς της από την JP Morgan.Την ίδια ώρα,  οι ιδρυτές Viva Wallet Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας θα διαθέσουν για τους εργαζομένους της εταιρείας το 3,5% των μετοχών της με τη μορφή stock options, που θα ενεργοποιηθούν σε τρία χρόνια.

Viva Wallet JP Morgan: Τι δείχνουν τα ποσά

  • Με βάση τα τωρινά δεδομένα το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε άλλα 200.000 ευρώ.
  • Συνολικά οι εργαζόμενοι θα έχουν κέρδος 400.000 ευρώ.
  • Στο 1,77 δισ. ευρώ ανεβάζει την αποτίμηση του 100% της Viva Wallet η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την JP Morgan.

Viva Wallet JP Morgan: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Η επένδυση της JP Morgan στη Viva Wallet κινείται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα που καταβάλλει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα για την απόκτηση του 48% της Viva Wallet, ανέρχεται σε 1,150 δισ. ευρώ, με τη συμφωνία των δύο πλευρών να προβλέπει ότι η JP Morgan θα έχει διαθέσιμα και περίπου 200 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στη Viva Wallet.

Η συμφωνία προβλέπει και διατήρηση προγράμματος stock options. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Viva είχε προβλέψει ήδη πρόγραμμα stock options για 200 στελέχη, τα οποία θα αποκτήσουν νέα δικαιώματα για απόκτηση μετοχών, κατά την συμμετοχή σε νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Viva Wallet.

Viva Wallet JP Morgan: Συναντήθηκαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Dimon

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει ο τραπεζικός κολοσσός JP Morgan η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη συστημική τράπεζα του κόσμου. Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Η JPMorgan, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, επενδύει για την απόκτηση περίπου του 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Jamie Dimon ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στην Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments