Ελλάδα

Καπραβέλος για αριθμό θανάτων: Η πρώτη αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι

Καπραβέλος για αριθμό θανάτων: Η πρώτη αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι
Καπραβέλος για αριθμό θανάτων: Ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείο Παπανικολάου εξήγησε την αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Ο Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην επιδημιολογική πορεία και στην έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία. Ο ίδιος ανέφερε ότι η αιτία του υψηλού αριθμού των θανάτων είναι οι ανεμβολίαστοι.  «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, είναι ένας παράγοντας ο οποίος επηρεάζει ακόμη και την θνητότητα και την νοσηρότητα, ωστόσο η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ο Ιανουάριος έκλεισε με 7.500 θανάτους, το 4ο κύμα.”, ανέφερε ο καθηγητής.

Συνέχισε δε λέγοντας “Η πρώτη αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι, αυτούς κυρίως χτυπάει ο κορωνοϊός, αυτοί παρουσιάζουν μεγάλη νοσηρότητα, πιέζουν τον ΕΣΥ, το φέρνουν έξω από τα όριά του. Είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες, είμαστε λίγοι δεν ενισχυθήκαμε. Οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες, όταν αυτές υπερβαίνουν τα όρια μας έχουν επίπτωση στην νοσηρότητα και την θνητότητα», δήλωσε αρχικά.

Καπραβέλος: Η πανδημία αναζωπυρώθηκε από την Όμικρον

«Σε όλον τον κόσμο, η Όμικρον είναι ένα στέλεχος υπερμεταδοτικό, δεν Οδηγεί και δεν πιέζει το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ. Έχουμε μείωση των εισαγωγών μας και τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τα εισιτήρια. Ωστόσο είναι πολύ υψηλά τα νούμερα των κρουσμάτων καθώς η πανδημία αναζωπυρώθηκε από την Όμικρον», συμπλήρωσε.

«Το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε ήταν ότι δεν επεκτείναμε την υποχρεώτικοτητα των εμβολιασμών. Διαφωνώ με την πολιτεία που δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είμαστε λιγότερο δημοκράτες όταν πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να περάσει ως υποχρεωτική ενέργεια. Έτσι προστατεύεται η ζωή», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την άρση των μέτρων

«Έχουμε σταθεί μακριά από αυτές τις πολιτικές αποφάσεις. Δεν είμαστε σύμφωνοι. Χθες η θετικότητα ήταν στο 17%, δεν έχει τελειώσει η πανδημία . Δεν μπορούμε να θρηνούμε 7.500 νεκρούς σε ένα τρίμηνο. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα εάν θέλουμε να έχουμε ένα ηπιότερο 5ο κύμα και να μη χαλαρώσουμε καθόλου», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

«Οι 800 εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν θα απολυθούν. Για τους νέους προσληφθέντες, ωστόσο, δεν είναι απλά υποχρέωση του υγειονομικού να εμβολιαστεί αλλά είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του υγειονομικού», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments