Ελλάδα

Τροχαία Αττική: Βαρύς φόρος αίματος – 15 νεκροί και 412 τραυματίες τον Ιανουάριο

Τροχαία Αττική: Βαρύς φόρος αίματος – 15 νεκροί και 412 τραυματίες τον Ιανουάριο
Κυριότερες αιτίες: Η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς

Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας δεν περιόρισαν και τα τροχαία, καθώς μόνο στην Αττική, για τον μήνα Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 412 τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, σε 15 δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους ισάριθμα άτομα, ενώ σε 366 ατυχήματα τραυματίστηκαν 412, εκ των οποίων 10 σοβαρά και 402 ελαφρά.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 13.160 παραβάσεις από τις οποίες 552 σε βαθμό πλημμελήματος.

Τροχαίες παραβάσεις στην Αττική

– 150 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 38 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος

– 1.772 παραβάσεις ορίου ταχύτητας

– 127 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

– 132 για χρήση κινητού τηλεφώνου

– 324 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

– 322 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

– 36 για επικίνδυνους ελιγμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments