Διεθνή

Twitter: Υπέβαλε μήνυση στην Γερμανία λόγω ενός νέου νόμου

Twitter: Υπέβαλε μήνυση στην Γερμανία λόγω ενός νέου νόμου
Twitter: Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά της Γερμανίας λόγω ενός νέου νόμου για την διαχείριση των δεδομένων των χρηστών.

To Twitter κινείται νομικά κατά του Γερμανικού κράτους λόγω ενός νέου κανόνα που τέθηκε σε ισχύ. Ο κανόνας αυτός υποχρεώνει τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μπλοκάρουν ή να διαγράφουν εγκληματικό περιεχόμενο γρήγορα και να αναφέρουν ιδιαίτερα σοβαρά ποινικά αδικήματα στην αστυνομία.

Η μήνυση που κατατέθηκε στο διοικητικό δικαστήριο της Κολωνίας αμφισβητεί μια διάταξη βάσει των διευρυμένων κανονισμών κατά της ρητορικής μίσους της Γερμανίας που λέει ότι το Twitter επιτρέπει τη διαβίβαση δεδομένων χρηστών στις αρχές επιβολής του νόμου προτού διαπιστωθεί ότι έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε έγκλημα.

Τι δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter

«Ανησυχούμε που ο νόμος προβλέπει σημαντική καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών», δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter.

«Ειδικότερα, ανησυχούμε ότι η υποχρέωση προληπτικής κοινής χρήσης δεδομένων χρηστών με τις αρχές επιβολής του νόμου αναγκάζει τις ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν τον ρόλο των εισαγγελέων αναφέροντας τους χρήστες στις αρχές επιβολής του νόμου ακόμη και όταν δεν υπάρχει παράνομη συμπεριφορά».

Ο νόμος θεσπίστηκε το 2018

Η Γερμανία θέσπισε τον νόμο κατά της ρητορικής μίσους στις αρχές του 2018, καθιστώντας τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα YouTube, Facebook (FB.O) και Twitter υπεύθυνα για την αστυνόμευση και την αφαίρεση τοξικού περιεχομένου.

Ο νόμος, ο οποίος επίσης απαιτούσε από τα κοινωνικά δίκτυα να δημοσιεύουν τακτικά αναφορές για τη συμμόρφωσή τους, επικρίθηκε ευρέως ως αναποτελεσματικός και το κοινοβούλιο τον Μάιο ψήφισε νομοθεσία για να σκληρύνει και να διευρύνει την εφαρμογή του. Διαβάστε περισσότερα

Ο νέος κανονισμός έχει σκοπό να βοηθήσει τις γερμανικές αρχές επιβολής του νόμου να στοχεύσουν καλύτερα τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments