Ελλάδα

Μητσοτάκης: Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης: Να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη
Οργή και οδύνη για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Οδύνη και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, μετά από επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με στελέχη της ΝΔ και τοπικούς παράγοντες, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η κοινωνία μας θρηνεί για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε ανάρτησή του στο twitter, και επισημαίνει: «Καμία ανοχή, καμία πράξη βίας ατιμώρητη: σύλληψη, δίκη, τιμωρία. Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών». Ο υφυπουργός Αθλητισμού εκφράζει τέλος τα «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Άλκη Καμπανού».

Περιφερειάρχης

Με τη φράση «φτάνει πια» καταδικάζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας την δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην περιοχή Χαριλάου. Τη σχετική ανάρτηση του κ. Τζιτζικώστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει μια εικόνα με τα λόγια του θύματος: «Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο».

Πρύτανης ΑΠΘ

Τον αποτροπιασμό της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, εκφράζοντας «βαθιά θλίψη και ειλικρινή συλλυπητήρια» στην οικογένειά του. Ο 19χρονος ήταν πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.

«Ο 19χρονος Άλκης είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Ήρθε στο πανεπιστήμιό μας για να υλοποιήσει τα όνειρά του. Αντί για αυτό έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το αποτρόπαιο αυτό γεγονός», ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συνδυασμένης στόχευσης και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Τουλάχιστον 10 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση

Όπως είναι γνωστό, εντοπίστηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, δίπλα σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ήδη έχει στα χέρια της καταθέσεις από μάρτυρες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη σύλληψη των δολοφόνων του 19χρονου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα.

Χθες βράδυ προσήχθησαν στην ΓΑΔΘ τρία άτομα, ως ύποπτα για τη συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού.

Ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο 19χρονος Άλκης υπέκυψε από συνδυασμό βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, απόρροια πολλαπλών χτυπημάτων που δέχθηκε και τη μαχαιριά που δέχθηκε στον μηρό του. Ο 19χρονος έφερε στα κάτω άκρα τραύματα από ίσο και τέμνον όργανο, τα οποία του προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ έφερε σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι από πολύ ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε. Όπως προκύπτει, ο Άλκης έχασε πολύ σύντομα τις αισθήσεις του και ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα.

Η κηδεία του 19χρονου θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βέροια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments