Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Δεύτερο βίντεο – DNA και κινητό τα νέα στοιχεία

Δολοφονία Άλκη: Δεύτερο βίντεο – DNA και κινητό τα νέα στοιχεία
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη με τις αρχές να έχουν βρει την άκρη του νήματος με τη σύλληψη του 23χρονου, ενώ οι αποκαλύψεις και τα στοιχεία "τρέχουν" με γρήγορους ρυθμούς.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την πλήρη εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 23χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία σε μία συντονισμένη, ευρεία επιχείρηση την Πέμπτη, σε συνδέσμους οπαδών των ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, προχώρησε σε δύο συλλήψεις ενός 43χρονου κι ενός 36χρονου, υπευθύνων συνδέσμων, καθώς βρέθηκαν μεταξύ άλλων μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Η άκρη του νήματος της υπόθεσης έχει αρχίσει να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για ανθρωποκτονίας, ενώ ήδη του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή για ευρήματα που εντοπίστηκαν στον σύνδεσμο όπου ανήκει.

Κηλίδες αίματος του Άλκη στο μαχαίρι της επίθεσης

Αίμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού και αποτυπώματα του 23χρονου βρέθηκαν στο μαχαίρι της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, το κυρτό μαχαίρι που βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης, είναι το όπλο του εγκλήματος και σύμφωνα με τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βρήκαν αίμα του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.

Μάλιστα, αυτό το μαχαίρι θα «δείξει» όλη τη συμμορία γιατί πάνω του έχουν βρεθεί στοιχεία κι άλλων ατόμων, κάτι που σημαίνει ότι έχουν πιάσει κι άλλοι αυτό το φονικό εργαλείο και αυτή την ώρα γίνεται έλεγχος αποτυπωμάτων στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ..

Επίσης, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν κηλίδες αίματος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και εκτιμάται ότι έσταξαν την ώρα που ο 23χρονος κάθισε στη θέση του οδηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται κοντά και στα ίχνη των συνεργών του 23χρονου.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια των αρχών

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται συλλήψεις κι άλλων ατόμων, τα οποία έχουν καταγραφεί στο βίντεο – ντοκουμέντο. Οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να φθάσουν σε ακόμα έξι άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση και αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους, ώστε να “δέσουν” την υπόθεση και να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψής τους. Έτσι, είναι πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να έχουμε νέες προσαγωγές ή και συλλήψεις.

Παράλληλα, εκτός από το βίντεο που έχει δημοσιευθεί, υπάρχουν και άλλα βίντεο και σε τουλάχιστον έναν καταγράφεται η επίθεση στον 19χρονο αλλά και στους φίλους του.

Θα «μιλήσει» το κινητό

“Κλειδί” στην υπόθεση θα αποτελέσει και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του συλληφθέντα, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους επικοινώνησε πριν και μετά την  επίθεση.

Έρευνες για τη ματσέτα που βρέθηκε

Παράλληλα, μια ματσέτα εντοπίστηκε σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας που δεν είναι ακόμα γνωστό εάν συνδέεται με την αιματηρή επίθεση. Η μανσέτα, που βρισκόταν κάτω από αυτοκίνητο, παραδόθηκε στις Αρχές και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Στις φυλακές ο 23χρονος χούλιγκαν

Ο 23χρονος χούλιγκαν, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή τα αρνήθηκε όλα. «Δεν ήμουν στο επεισόδιο. Δεν έχω σχέση. Ούτε με τον σύνδεσμο έχω ανάμειξη» υποστήριξε. Τον 23χρονο φέρεται να αναγνώρισε τραυματισμένος φίλος του θύματος. Οι δύο τραυματισμένοι φίλοι του 19χρονου έμαθαν μόλις χθες το χαμό του φίλου τους, ενώ την Πέμπτη πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι έρευνες της αστυνομίας επεκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση. Εξετάζεται και τυχόν διασύνδεση των χούλιγκαν με ακροδεξιούς κύκλους που βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις στο επαλ Σταυρούπολης.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει κινηθεί με ταχύτητα και μεθοδικότητα και η έρευνα της θα φτάσει ως το τέλος για να αποδοθεί πλήρως δικαιοσύνη όπως το οφείλουμε και όπως είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει σε αυτή τη τραγωδία. Εξίσου όμως απαίτηση των πολιτών είναι να μπει επιτέλους τέλος στο παρακράτος της βίας και του οπαδικού χουλιγκανισμού” τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments