Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Πρώτη ποινή για τον 23χρονο – 4 χρόνια για το “οπλοστάσιο” στον σύνδεσμο

Δολοφονία Άλκη: Πρώτη ποινή για τον 23χρονο – 4 χρόνια για το “οπλοστάσιο” στον σύνδεσμο
Σε 4 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση, 2.200 ευρώ πρόστιμο και απαγόρευση για μία 5ετία εισόδου σε αθλητικές εγκαταστάσεις καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, για όσα βρήκε η Αστυνομία στο σύνδεσμο οπαδών

Πρώτη καταδίκη για τον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά ποινές με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτερη αυτή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Η καταδίκη του αφορούσε στα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την αστυνομική έφοδο, που οδήγησε και στη σύλληψή του.

Αμέσως μετά ο 23χρονος οδηγήθηκε ξανά στα κραητήρια, όπου και θα παραμείνει έως την απολογία του τη Δευτέρα

Κατά την έφοδο της αστυνομίας στον σύνδεσμο οπαδών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

“Είχα κλειδιά, ήμουν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλειδιά”, είπε ο 23χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην απολογία του, αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση με τα ευρήματα.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Υπό έντονες αποδοκιμασίες και με σκυμμένο κεφάλι στα δικαστήρια ο 23χρονος

Με σκυμμένο κεφάλι και υπό τις έντονες αποδοκιμασίες παρευρισκόμενων έφτασε στα δικαστήρια ο 23χρονος λίγο μετά τις 09.30 το πρωί της Πέμπτη, για να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ενός εκ των δύο οχημάτων που εθεάθησαν να εγκαταλείπουν το σημείο της φονικής επίθεσης, ενώ στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και ίχνη αίματος τα οποία ερευνώνται. Στα δικαστήρια ο 23χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και απέφυγε να κοιτάξει, τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Αν και μέχρι στιγμής, ο 23χρονος Α.Γ. έχει ταυτοποιηθεί μόνο για την επίθεση «καρμπόν», όπως χαρακτηρίζεται, τον Μάρτιο του 2019, σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος φοιτητής, θεωρείται βέβαιο ότι συμμετείχε και σε άλλα επεισόδια, καθώς είναι από τους «σκληρούς» οπαδούς συνδέσμου του ΠΑΟΚ στη συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments