Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Δίωξη στους συλληφθέντες υπεύθυνους των συνδέσμων

Δολοφονία Άλκη: Δίωξη στους συλληφθέντες υπεύθυνους των συνδέσμων
Δολοφονία Άλκη: Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στου συλληφθέντες υπεύθυνους των συνδέσμων ΠΑΟΚ και Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομία βρίσκεται στην διαδικασία εξιχνίασης της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ έκανε εφόδους σε σύνδεσμο του Άρη, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες διεξάγονται στο πλαίσιο εντοπισμού είτε συμμετεχόντων στη δολοφονική επίθεση έναντι του 19χρονου Άλκη, είτε στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Ποινική δίωξη σε σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο υπευθύνων των συνδέσμων ΠΑΟΚ και Άρη, μετά τις εφόδους της αστυνομίας σε 13 λέσχες φιλάθλων της Θεσσαλονίκης, μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Οι κατηγορίες

Κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες και λειτουργία Λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια κατά περίπτωση, ενώ σχηματίστηκε δύο διαφορετικές δικογραφίες.

Στη συνέχεια, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Tο ιστορικό της σύλληψης

Κατά τις εφόδους συνελήφθησαν οι δύο υπεύθυνοι συνδέσμων ομάδων, ηλικίας 43 και 36 ετών ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 13 οργανωμένους συνδέσμους. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ερευνών στους συνδέσμους εντοπίστηκαν σιδερογροθιές, λοστοί, μαχαίρια, στειλιάρια, ψαλίδια, κράνη και διάφορα αντικείμενα που προκαλούν σωματική βλάβη.

Σημειώνεται πως συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, έχουν σήμερα το μεσημέρι οι τρεις εκπρόσωποι των ομάδων της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έξαρση των φαινομένων βίας.

Θεοδωρικάκος: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στην ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη». Ο υπουργός αναφέρθηκε στα περιστατικά οπαδικής βίας με αφορμή τον βίαιο θάνατο του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Η αστυνομία δρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και σ’ αυτό το τομέα.

Το θέμα όμως είναι, πως προλαβαίνει κανείς αυτές τις καταστάσεις και πως μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο στο οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει ο οπαδικός χουλιγκανισμός» τόνισε και συμπλήρωσε: «Απευθύνω πρόσκληση προς όλους τους αθλητικούς παράγοντες τους εκπροσώπους των ομάδων, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τους αθλητικούς παράγοντες που εκπροσωπούν τους φιλάθλους των ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών, της αυτοδιοίκησης να έρθουν και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας που συνδέεται με τα γήπεδα και με τον χουλιγκανισμό. Αυτή η πρόσκληση είναι ισχυρή, είναι ανοιχτή, είναι εδώ και αποτελεί βασικό στοιχείο της προτεραιότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments