Ελλάδα

Έφοδοι της αστυνομίας σε ποδοσφαιρικούς συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Έφοδοι της αστυνομίας σε ποδοσφαιρικούς συνδέσμους οπαδών στην Αττική
Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια.

Ξεκίνησε επιχείρηση  από τις αστυνομικές αρχές σε συνδέσμους ομάδων στην Αττική πριν από δύο ώρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα. Ήδη έχουν κάνει επιχείρηση σε Λιόσια και Ομόνοια και συνεχίζουν. Xθες έγινε και στον ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή.  Έφοδοι

Έφοδος της ΕΛΑΣ και σε συνδέσμους Άρη – Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

Διευρύνονται οι αστυνομικές έρευνες και στους συνδέσμους άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό των δραστών ή στοιχείων που θα οδηγήσουν στην σύλληψή τους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Μετά την έφοδο σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα έρευνες και σε αντίστοιχους του Άρης και του Ηρακλή.

Όπως  μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί επιχείρησαν στον σύνδεσμο «Super 3» ο οποίος στεγάζεται σε οίκημα πολύ κοντά στο γήπεδο του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου.

Επιχείρηση έγινε και στο κτίριο της Αυτόνομης Θύρας 10, του κεντρικού συνδέσμου των οπαδών του Ηρακλή, στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στην οδό Μητρ. Γενναδίου εγκαταστάθηκαν δυνάμεις της Τάξης και της Ασφάλειας, ενώ αστυνομικοί της ΥΑΒΑΧ έλεγξαν το εσωτερικό του κτιρίου.

Από τον σύνδεσμο κατασχέθηκαν στυλιάρια, κράνη και ένα σκεπάρνι. Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Θεοδωρικάκος: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στην ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη».

Υπουργός αναφέρθηκε στα περιστατικά οπαδικής βίας με αφορμή τον βίαιο θάνατο του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Η αστυνομία δρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και σ’ αυτό το τομέα. Το θέμα όμως είναι, πως προλαβαίνει κανείς αυτές τις καταστάσεις και πως μπορεί να δημιουργήσει ένα σχέδιο στο οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει ο οπαδικός χουλιγκανισμός» τόνισε και συμπλήρωσε: «Απευθύνω πρόσκληση προς όλους τους αθλητικούς παράγοντες τους εκπροσώπους των ομάδων, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τους αθλητικούς παράγοντες που εκπροσωπούν τους φιλάθλους των ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών, της αυτοδιοίκησης να έρθουν και όλοι μαζί να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας που συνδέεται με τα γήπεδα και με τον χουλιγκανισμό. Αυτή η πρόσκληση είναι ισχυρή, είναι ανοιχτή, είναι εδώ και αποτελεί βασικό στοιχείο της προτεραιότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την βία στα γήπεδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments