People

3 Φεβρουαρίου 1959: Η μέρα που πέθανε η μουσική

3 Φεβρουαρίου 1959: Η μέρα που πέθανε η μουσική
3 Φεβρουαρίου 1959: Αυτή την ημερομηνία σκοτώνονται 3 διάσημοι τραγουδοποιοί της εποχής - Το ''La Bamba'' τους άφησε ιστορία.

3 Φεβρουαρίου 1959 η ημερομηνία που στοίχειωσε καθώς συνέβη μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει γίνει ποτέ στο ροκ εν ρολ. H μέρα που θα έμενε ως «Η μέρα που πέθανε η μουσική», όπως την χαρακτήρισε ο Don McLean στο τραγούδι του “American Pie” το 1971.

View this post on Instagram

A post shared by The Big Bopper (@officialbigbopper)

Ήταν 3 Φεβρουαρίου 1959 όταν τρεις νεαροί μουσικοί, ο Μπάντι Χόλι, 22, ο Ρίτσι Βάλενς, 17, και ο Τζ. Π “The Big Bopper” Ρίτσαρντσον, 24 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα λίγο μετά την απογείωση στο Clear Lake της Αϊόβα.

Ύστερα από μια συναυλία στο Surf Ballroom στο Clear Lake, οι τρεις μπήκαν σε ένα ναυλωμένο αεροπλάνο αποφεύγοντας να ταξιδέψουν με το κρύο τουριστικό παλιό  λεωφορείο στο δρόμο για την επόμενη στάση της περιοδείας τους, Moorhead, Μινεσότα.

Το αεροπλάνο δεν έφυγε ποτέ από την Clear Lake, καθώς συνετρίβη σε ένα χωράφι λίγο μετά την απογείωση του

Ο Χόλι είχε ήδη αρκετά δημοφιλή τραγούδια με το συγκρότημα του The Crickets σε λιγότερο από 2 χρόνια στο χώρο της μουσικής συμπεριλαμβανομένων των “That’ll Be the Day,” “Peggy Sue,” “Oh Boy,” και “Maybe Baby.”

Ο Χόλι θα επηρέαζε μια ολόκληρη γενιά μουσικών. Από τους Led Zeppelin και τους Rolling Stones μέχρι τους Beatles.

Ο Χόλι ήταν ανάμεσα στους πρωτεργάτες του Rock and Roll Hall of Fame το 1986 που περιλάμβανε τους Chuck Berry, James Brown, Sam Cooke, The Everly Brothers, Jerry Lee Lewis, Fats Domino, Little Richard και Elvis Presley.

Ο Βάλενς μπήκε μετά θάνατον στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001

Ο Βάλενς, γεννημένος ως Ρίτσαρντ Βελενζουέλα, είχε ήδη κερδίσει την χρυσή κορυφή των charts με τα τραγούδια «Come On, Let’s Go», «Donna» και «La Bamba.» Πολλοί πίστευαν ότι ο Valens ήταν ήδη ένας αληθινός σούπερ σταρ τη στιγμή του θανάτου του. Ο Ρίτσαρντσον ξεκίνησε ως dj στο Τέξας, αλλά στη συνέχεια άρχισε να γράφει τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του πιο κλασικού “Chantilly Lace”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments