Άποψη

Τι σημαίνει η αποπομπή Λιβανού

Τι σημαίνει η αποπομπή Λιβανού
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για το τι σημαίνει η αποπομπή Λιβανού με προσωπική εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η κίνηση απομάκρυνσης εκ της κυβερνήσεως του Σπήλιου Λιβανού, ήταν σχεδόν αυτόματη.

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομάκρυνε τον στενό του φίλο, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Μπορεί η παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να ήταν ήδη σταλμένη με ηλεκτρονικό τρόπο – ο υπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες- στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά η αποπομπή του, είχε ήδη αποφασιστεί με προσωπική εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αποπομπή υπουργού – Διαγραφή δημάρχου

Αξίζει να σημειωθεί πως κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «ανάλογες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά που ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού και η αντίδραση του υπουργού έπρεπε να είναι εντελώς διαφορετική. Ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένα περιθώριο παραμονής του κυρίου Λιβανού στην κυβέρνηση».

Αφορμή για την καρατόμηση Λιβανού ήταν η κυνικές αναφορές του νυν δημάρχου Σπάρτης, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, ότι μοίραζαν σακούλες με λεφτά και γύρισαν το παιχνίδι των εκλογών. Ο Σπήλιος Λιβανός, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά χαμογελούσε, λέγοντας πως «έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά που κάνατε» και πως «ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα, υπολειπόμεθα»!

Λίγες ώρες αργότερα η ΝΔ με μία σκληρή ανακοίνωση, διέγραψε τον δήμαρχο Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, από μέλος της παράταξης.

Μήνυμα Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες

Είναι σαφές πως το μήνυμα του πρωθυπουργικού γραφείου εστάλη με πολλούς αποδέκτες. Το κλίμα τη τελευταία περίοδο έχει βαρύνει. Μετά το καταστροφικό χιονιά και τη κακή διαχείριση, υπήρξαν μια σειρά από δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, που αμαυρώναν τη συνολική προσπάθεια του κυβερνητικού έργου. Όπως τουλάχιστον εκτιμάται  και από ευρύτερους πολιτικούς κύκλους. Η εικόνα της κυβέρνησης έχει θίγει και αυτό φαίνεται και σε δημοσκοπικές καταγραφές που παρόλα αυτά διατηρείται η πολιτική διαφορά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σπήλιος Λιβανός, δεχόταν την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον τρόπο που αντέδρασε στα απαράδεκτα και κυνικά σχόλια ενός δημάρχου, που είναι και μέλος της ΝΔ.

Ειρήσθω εν παρόδω πως ο Σπήλιος Λιβανός είχε ενοχλήσει και άλλη φορά με δηλώσεις του, το πρωθυπουργικό γραφείο, όταν είχε κάνει την περίφημη δήλωση για τον εκλιπόντα από κορωνοϊό αντιεμβολιαστή και αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά, χωρίς ούτε μία αναφορά για τη στάση του εν μέσω της φονικής πανδημίας.

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να στείλει και το δικό του μήνυμα σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, τους βουλευτές αλλά και τα μέλη του κόμματος που διαχειρίζονται δημόσιες υποθέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments