Πολιτική

Σύσκεψη Μαξίμου: Οι νέες αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Σύσκεψη Μαξίμου: Οι νέες αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο
Σύσκεψη Μαξίμου: Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπό τη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπό τη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης,  ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Σύσκεψη Μαξίμου: Οι νέες αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε τρία επίπεδα: 1. Ακόμα μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, 2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και 3. Εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας. Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σύσκεψη Μαξίμου: Τι δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για την ΕΛ.ΑΣ

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε σε πολύ σύντομο χρόνο να εξιχνιάσει την αποτρόπαια αυτή δολοφονία. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια βοήθησαν ουσιαστικά ώστε να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ. να οδηγηθεί γρήγορα στον εντοπισμό και στην σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους της δολοφονίας».

Τι θεσπίζεται

  • Δυνατότητα συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, του υλικού και των δεδομένων που καταγράφονται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, το οποίο χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία. Έτσι, κάθε ποινική πράξη, που τελείται εντός και εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα μπορεί να διακριβώνεται και να τιμωρείται.
  • Επεκτείνονται τα τοπικά και χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.).
  • Επανέρχεται το «ιδιώνυμο». Δηλαδή, η απαγόρευση αναστολής και μετατροπής των στερητικών της ελευθερίας ποινών που επιβάλλονται από τα ποινικά δικαστήρια για εγκλήματα που αφορούν σε εκδηλώσεις αθλητικής βίας».

Με αναφορά και σε όσα συζητήθηκαν στην πρωινή σύσκεψη επεσήμανε πως «πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε την έμπρακτη προσπάθεια, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες για να οδηγηθούμε σε ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των φαινομένων βίας. Οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν θα κινούνται σε 3 επίπεδα:

  • Στην ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή.
  • Στις αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα.
  • Στην εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες».

Τάκης Θεοδωρικάκος: Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία

“Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία,για την δικαιοσύνη,για την πολιτεία συνολικά,η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος.Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη” σημείωσε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments