Ελλάδα

Δίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου: Η αντίδραση της πρώην συντρόφου του – Είναι κακούργημα κι όχι πλημμέλημα

Δίκη Στάθη Παναγιωτόπουλου: Η αντίδραση της πρώην συντρόφου του – Είναι κακούργημα κι όχι πλημμέλημα
Δυσαρέσκεια εκφράζει η πλευρά της καταγγέλλουσας για τον χαρακτηρισμό του αδικήματος ως πλημμέλημα κι όχι ως κακούργημα που είχε ως συνέπεια να επιβληθεί στον παρουσιαστή η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 5 ετών

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο πρώην παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη,  για την ανάρτηση βίντεο με προσωπικές στιγμές, χωρίς τη συναίνεση της συντρόφου του.

Επίσης του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ  ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει

«Ουδέποτε ο κατηγορούμενος δεν με αποκατέστησε με κανένα τρόπο, ούτε έδειξε εμπράκτως την μετάνοια του για όσα έκανε ενώ είχε ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό ότι υπήρχε νομική διαδικασία σε βάρος του. Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει. Ποτέ δεν προσπάθησε έμπρακτα να επανορθώσει. Εκμεταλλευόταν τα συναισθήματα και την εμπιστοσύνη που του είχα», φέρεται να δήλωσε η καταγγέλλουσα.

Δυσαρέσκεια για τον χαρακτηρισμό πλημμέλημα

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε μέσω της δικηγόρου της η 30χρονη πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου μετά την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης να χαρακτηριστεί τελικά ως πλημμέλημα τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών εν αγνοία της και όχι ως κακούργημα.

Συγκεκριμένα η κ. Αντιγόνη Πρίλη μιλώντας στον ANT1, επεσήμανε πως δεν ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αυτή και, καθώς ακολουθούν ακόμη δύο δικαστήρια, θα πρέπει να τηρηθεί μία κοινή γραμμή και να χαρακτηριστεί είτε ως πλημμέλημα, είτε ως κακούργημα σε όλες.

Στην ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε η καταγγέλλουσα με την απόφαση του δικαστηρίου, η κ. Πρίλη είπε χαρακτηριστικά: «Ορθά το αναφέρετε. Είναι η ανώτατη ποινή ως πλημμέλημα. Όμως, είναι δυσαρεστημένη η εντολέας μου που δεν χαρακτηρίστηκε ως κακούργημα. Είναι ανεπανόρθωτη η βλάβη που υπέστη η εντολέας. Θα κάνουμε αγωγή για τη βλάβη του υπέστη».

Όσον αφορά στην απουσία του Στάθη Παναγιωτόπουλου από τη δίκη, η δικηγόρος ανέφερε: «Ειλικρινά πίστευα ότι θα εμφανιστεί, αν μη τι άλλο, κατά μέτωπο και να πάρει μία θέση σε αυτό και να μην αφήνει την κοινή γνώμη και το δικαστήριο να εικάζει τα κίνητρά του. Με απογοήτευσε ως άνθρωπος».

Η δίκη

Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο Δικαστήριο, οι δικαστές αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική μορφή της, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Η δίκη, διεξήχθη κεκλεισμένων των ποινών, ύστερα από σχετικό αίτημα της πολιτικής αγωγής.

Καταθέτοντας, η 30χρονη καταγγέλλουσα αναφέρθηκε στη βλάβη που υπέστη από τη διαρροή του υλικού με προσωπικές της στιγμές στο Διαδίκτυο, τονίζοντας πως είχε εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο.

«Εκμεταλλευόταν τα συναισθήματά μου γι’ αυτόν και την εμπιστοσύνη που του είχα», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η 30χρονη, η πρώτη που κατήγγειλε τον γνωστό πρώην παρουσιαστή. «Είχε σκοπό να με βλάψει και να με διασύρει. Ποτέ δεν προσπάθησε να επανορθώσει έμπρακτα με κανέναν τρόπο», συμπλήρωσε η 30χρονη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments