Ελλάδα

Το πρώτο ελεύθερο Πάσχα;

Το πρώτο ελεύθερο Πάσχα;

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την συνεδρίαση των ειδικών και την πιθανότητα για ένα ελεύθερο Πάσχα.

Μπορεί οι διαγραφές Μητσοτάκη να έχουν μονοπωλήσει -και δικαίως-τα φώτα της επικαιρότητας, αλλά την ίδια στιγμή η πανδημία, συνεχίζει να προκαλεί τη δημόσια υγεία. Με «αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά, όπως τη χαρακτηρίζουν και οι επιστήμονες. Για παράδειγμα στην Αττική υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου,  ενώ στις περισσότερες πόλεις της χώρας παρουσιάζεται αύξηση, όπως αποδεικνύεται και από τη μελέτη των λυμάτων.

Οι επόμενες εβδομάδες κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές προκειμένου να ληφθεί μια ενδεχομένως «ιστορική» απόφαση. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, είναι πολύ πιθανόν για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, οι επιστήμονες να εισηγηθούν την ελεύθερη μετακίνηση στο…χωριό για τις ημέρες του Πάσχα.

«Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι η πορεία της επιδημίας να είναι τέτοια ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να άρουμε τους περιορισμούς, τουλάχιστον όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους» ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε στα Παραπολιτικά FM «Νομίζω ότι σταδιακά θα πάμε σε μια αποκλιμάκωση. Περιμένουμε την Επιτροπή που σταθμίζει συνεχώς τα δεδομένα και σε ότι έχει μείνει από αυτούς τους περιορισμούς που μπήκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Πολλά θα κριθούν και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που θα αφορά την απελευθέρωση των μέτρων για τις Απόκριες και τη Καθαρή Δευτέρα.

Σύμφωνα, όμως, με το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των επιστημόνων αλλά και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας, εκτιμάται πως είναι προτιμότερο να συγκρατηθούν και να διατηρηθούν τα μέτρα, για τη περίοδο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας, προκειμένου να υπάρξει μια καθαρή εικόνα για τη περίοδο του Πάσχα. Η περίοδος της Μεγάλης Εβδομάδος θεωρείται και είναι στην Ελλάδα, μια από τις σημαντικότερες περιόδους της Ορθοδοξίας αλλά της προσήκουσας τιμής από το σύνολο των πολιτών. Η πιθανότητα του πρώτου ελεύθερου Πάσχα, ύστερα από δυο τουλάχιστον χρόνια, ισοδυναμεί και με το πρώτο μεγάλο βήμα προς την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Τα μεγάλα διεθνή συμβούλια για το θερινό τουρισμό, προϋποθέτουν και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά κυρίως εγγυημένη ελεύθερη διασκέδαση. Αξίζει να σημειωθεί πως  Ελλάδα φέτος θα αγγίξει σε τουριστικό πληθυσμό, το 85%, του 2019, όταν στη χώρα μας είχαν αφιχθεί περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες! Συνολικά, οι 31,3 εκατ. επισκέπτες της χώρας (εξαιρουμένων των αφίξεων με κρουαζιέρα) το 2019 (+4,1% σε σχέση με το 2018), πραγματοποίησαν 36,6 εκατ. επισκέψεις (+5,2%) και 232,5 εκατ. διανυκτερεύσεις (+2,4%) στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η συνολική τους δαπάνη ανήλθε σε 17,7 δισ. ευρώ (+ 12,9%)!

Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, με ειδικότητα στο πολιτικό ρεπορτάζ. Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε ως υπεύθυνος παραγωγός ραδιοφώνου, δημιουργώντας τη πρώτη ραδιοφωνική περιβαλλοντική εκπομπή, στην Ελλάδα.  Με θέσεις ευθύνης, ως αρχισυντάκτης σε εφημερίδες αλλά και διευθυντικές θέσεις σε περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Διεθνείς αποστολές σε όλα τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα και Fora της Ευρώπης. Θήτευσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μέλος πολιτικών και οικονομικών επιτροπών. Δημοσιογράφος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας τα τελευταία τριάντα δυο έτη και παρουσιαστής του πρωινού προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης. Διευθυντής του περιοδικού Oxyzene Δημοσιογραφος στην εφημερίδες Καθημερινή, Βραδυνη, Μακεδονία,  Έξυπνο Χρήμα, Επενδυτής, καλύπτοντας το,πολιτικό ρεπορτάζ  και επικεφαλής ενθέτων. Όπως, επίσης και στα περιοδικά, Επίκαιρα, Νέα Οικολογία, Tourim Today. Επικεφαλής στο γραφείο Αθηνών, του ηλεκτρονικού μέσου Gr Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο