Focus

Μπάκιγχαμ: Ο Κάρολος θα μείνει στα ανάκτορα μόλις γίνει βασιλιάς – Πού θα μετακομίσουν Γουίλιαμ και Κέιτ

Μπάκιγχαμ: Ο Κάρολος θα μείνει στα ανάκτορα μόλις γίνει βασιλιάς – Πού θα μετακομίσουν Γουίλιαμ και Κέιτ
Μπάκιγχαμ: Στο εμβληματικό κτίριο των 774 δωματίων γίνεται αυτή την περίοδο ανακαίνιση αξίας 369 εκατομμυρίων λιρών χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα μετακομίσει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όταν γίνει βασιλιάς, ενώ ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ενδέχεται να μετακινηθούν στο κάστρο του Ουίντσορ, αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Daily Mail επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζει. Τα τελευταία χρόνια υπήρχε η αίσθηση ότι η επίσημη βασιλική κατοικία θα γίνει περισσότερο χώρος εργασίας και όχι διαμονής των βασιλικών μελών ενώ θα ανοίξει περισσότερο για επισκέψεις στο κοινό.

View this post on Instagram

A post shared by Royal family (Fanpage) (@fanroyalfamily)

Ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θεωρεί ότι το Μπάκιγχαμ είναι το σύμβολο της μοναρχίας στην πρωτεύουσα του έθνους και συνεπώς πρέπει να είναι και το σπίτι του. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του πλανήτη. Αρχικά αξιοποιήθηκε ως η επίσημη κατοικία της μοναρχίας στο Λονδίνο, από την Βασίλισσα Βικτόρια το 1837.

Προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 15 εκατομμύρια τουρίστες

Στο κτίριο των 774 δωματίων γίνεται αυτή την περίοδο ανακαίνιση αξίας 369 εκατ. λιρών χρηματοδοτούμενη από τους φορολογούμενους, σχολιάζει το δημοσίευμα. Η ηλεκτρική καλωδίωση, τα υδραυλικά αλλά και η θέρμανση του κτιρίου δεν έχουν ανανεωθεί από τη δεκαετία του ’50, ενώ σχεδόν όλα τα δωμάτια χρειάζονται ολική επισκευή.

Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους και η Βασίλισσα έφυγαν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όταν ξεκίνησε η κολοσσιαία επιχείρηση ανακαίνισης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα μετακομίσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πριν γίνει βασιλιάς. Όταν γίνει όμως, σίγουρα θα το πράξει»

Δημοσιεύματα έχουν αναφέρει επανειλημμένα ότι ο Κάρολος έχει αποφασίσει να μην μετακομίσει στο Ανάκτορο όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και αναλάβει τον θρόνο. Οι πηγές της Daily Mail, διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας δεν θα μετακομίσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πριν γίνει βασιλιάς. Όταν γίνει όμως, σίγουρα θα το πράξει», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments