Οδηγός

Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Η αύξηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2% που δώσαμε

Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Η αύξηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2% που δώσαμε
Κατώτατος μισθός 2022 Μητσοτάκης: Πολύ μεγαλύτερη αύξηση από το 2% προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολύ μεγαλύτερη αύξηση από το 2% προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που δώσαμε, που είναι μία μικρή αύξηση, δεν θα έλεγα ότι είναι αμελητέα, αλλά είναι μία μικρή αύξηση. Δεν κάνει μία τεράστια διαφορά στα εισοδήματα των εργαζομένων. Άρα η δική μου επιθυμία θα είναι είναι να πάμε τόσο, όσο αντέχουν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”

“Τι θα ήταν λάθος να κάνουμε; Εάν, παραδείγματος χάρη, κάνουμε αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να γίνουν. Δηλαδή και ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει. Και άμα ρωτήσετε -πιστεύω- και τους εργαζόμενους θα σας πουν ότι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί σήμερα ο κατώτατος μισθός να πάει στα 800 ευρώ. Το αποτέλεσμα θα ήταν ότι θα είχαμε μία απότομη αύξηση της ανεργίας. Θα έκλειναν επιχειρήσεις. Δεν θα άντεχαν την αύξηση αυτή, παρότι οι επιχειρήσεις έχουν βοηθηθεί οικονομικά πάρα πολύ, αυτή τη στιγμή. Και είναι και μία απάντηση γιατί 1η Μαΐου. Γιατί 1η Μαΐου εκτιμούμε ότι το κόστος της ενέργειας θα έχει πέσει πάλι”.

Κατώτατος μισθός 2022: Ξεκίνησε η διαδικασία προσδιορισμού – Πότε θα ολοκληρωθεί

Ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) ξεκίνησε τη διαδικασία προσδιορισμού του κατώτατου μισθού για το 2022 στην Ελλάδα. Ο φορέας γνωστοποίησε πως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 συνεκλήθη η Επιτροπή Διαβούλευσης για τον Κατώτατο Μισθό, υπό την Προεδρία του ομ. καθηγητή Νομικής Αθηνών και Προέδρου του Ο.ΜΕ.Δ., κ. Κώστα Παπαδημητρίου, αποστέλλοντας προσκλήσεις στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για μελέτη και υποβολή, εκ μέρους τους, των σχετικών εκθέσεων .

Η διαδικασία διαλόγου για τον κατώτατο μισθό του έτους 2022 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Απριλίου 2022, όπως ο νόμος ορίζει. Ο νέος κατώτατος μισθός θα αυξηθεί έως και 8% για τους εργαζομένους. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως “Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα εφαρμοστεί από 1 Μαΐου αυτού του έτους και θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από την 1η Ιανουαρίου του 2022”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments