Ελλάδα

Σήμερα οι απολογίες για το κολαστήριο ηλικιωμένων στα Χανιά

Σήμερα οι απολογίες για το κολαστήριο ηλικιωμένων στα Χανιά
Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν και πέντε ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων έχουν οδηγηθεί σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να απολογηθούν η 67χρονη ιδιοκτήτρια τoυ γηροκομείου, που όπως φαίνεται είχε μετατραπεί σε κολαστήριο ηλικιωμένων, και η 43χρονη κόρη της και συνιδιοκτήτρια της δομής, καθώς και πέντε ακόμη συλληφθέντες.

Μεταξύ άλλων, οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και ανθρωποκτονία

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου “περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων”, πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν και πέντε ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

“Οι συγγενείς των θανόντων είχαν χάσει την πίστη τους”

Η πρώτη που “έσυρε τον χορό” των αποκαλύψεων είναι η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που κινήθηκε δικαστικά και αποκάλυψε τους περίεργους θανάτους, καθώς ο πατέρας της ήταν ένα από τα θύματα του σύγχρονου “κρεματόριου”.

“Οι ψυχές δεν επιστρέφουν, τα ποσοστά θανάτου μιλούν από μόνα τους. Ανοίγει ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Υπάρχει ένας βαθμός ικανοποίησης που η πολιτεία φαίνεται πως θα λειτουργήσει στο στάδιο της καταστολής γιατί στο στάδιο πρόληψης, απέτυχε παταγωδώς. Η μονάδα παρέμεινε ανοιχτή με αποτέλεσμα να απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα” δήλωσε στην ίδια εκπομπή του Mega.

“Είναι η πιο συγκλονιστική υπόθεση που έχω χειριστεί μέχρι τώρα και έχω μεγάλη ανάγκη να πιστέψω στην ελληνική Πολιτεία. Περιμένω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Οι συγγενείς των θανόντων είχαν χάσει την πίστη τους. Ελπίζω να είναι η αρχή για να έλθουν κάποιες αλλαγές που αξίζουν σε μία ευνομούμενη Πολιτεία” πρόσθεσε.

Η κυνική δήλωση της συνιδιοκτήτριας: “Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;”

Με το ζήτημα είχε ασχοληθεί και το “Φως στο Τούνελ” το οποίο είχε μπει στα άδυτα της μονάδας “φροντίδας” ηλικιωμένων για επιτόπια έρευνα, με τις εικόνες να σοκάρουν.

Στην κάμερα της εκπομπής, είχε μιλήσει και η ιδιοκτήτρια της δομής. Η κυνική της δήλωση προκαλεί αποτροπιασμό. “Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;” είχε πει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments