Αθλητισμός

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0: Πρώτος και αήττητος

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0: Πρώτος και αήττητος
Ο Εμβιλά στο 85’ έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο φινάλε του ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Super League

Με σκόρερ τον Γιαν Εμβιλά στο 85’ ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η «Ένωση» κατά διαστήματα πίεσε τους «ερυθρόλευκους» που προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους, παρά τη νίκη τους, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κόντρα στην Αταλάντα για τους «32» του Europa League.

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει πολύ καλή μεσοεπιθετική λειτουργία  και να κερδίζει μέτρα προς τα καρέ του Ολυμπιακού, έχοντας μάλιστα μεγάλη φάση στο 6′. Ο Τσούμπερ έγινε ο τελικός αποδέκτης της αντεπίθεσης της Ένωσης, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κοντινή κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε.. στροφές στη συνέχεια, κυρίως λόγω Μπουχαλάκη και στο 11′ είχε δοκάρι σε σουτ του Καμαρά μέσα από τη μεγάλη περιοχή (η μπάλα κόντραρε στην προβολή του Χατζισαφί). Η ομάδα του Μαρτίνς προσπάθησε να παίξει κυρίως από τα δεξιά (την πλευρά του Ιρανού), στο 25′ ο Καμαρά έβγαλε την μπαλιά, αλλά το γκολ του Μασούρα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ όχι μόνο δεν δέχθηκε κάποια σοβαρή απειλή στην εστία της, αλλά είδε τους Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία να πλησιάζουν με ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Εκεί, όμως, τελείωναν και οι προσπάθειες των ¨κιτρινόμαυρων”, με το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Ονιεκούρου. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι, αλλά ο Ολυμπιακός άρχισε να βγάζει περισσότερη ενέργεια στην επίθεση, κυρίως επειδή κέρδισε μπαλιές -και νέες ευκαιρίες επίθεσης- στο χώρο του κέντρου.

Η ΑΕΚ, πάντως, πίεσε και πάλι ψηλά, για να περιορίσει την… ορμητικότητα του Ολυμπιακού. Μάλιστα, στο 66′ είδε τον Μανωλά -σε προσπάθεια του να διώξει την μπάλα- να της δίνει πορεία προς τα δίχτυα του Βατσλίκ, αλλά να περνάει τελικά κόρνερ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τον Βαλμπουενά στη θέση του Μασούρα, αλλά η Ένωση κέρδισε αρκετές μπαλιές το χώρο του κέντρου βρήκε χώρους στην αντίπαλη άμυνα και έβγαλε αντεπιθέσεις, με τον Άμραμπατ να ξεχωρίζει!

Το ματς έφτασε έτσι στην τελική του ευθεία (80′), με τον Ελ Αραμπί να περνάει από πλευράς Ολυμπιακού και τον Αργύρη Γιαννίκη να βάζει τον Γέβτιτς στη θέση του Ανσαριφάρντ. Η φάση που το έκρινε ήρθε στο 84′, με τον Εμβιλά να νικάει -με διπλή- προσπάθεια τον Τσιντώτα, κάνοντας το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός – Πέδρο Μαρτίνς: Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (46′ Ονιεκούρου), Μπουχαλάκης (80′ Καρβάλιο) – Αγκιμπού Καμαρά (90′ Μπα), Μασούρας (67′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (80′ Αραμπί).

ΑΕΚ – Αργύρης Γιαννίκης: Τσιντώτας – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ) – Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ – Ανσαριφάρντ (81′ Γέβτιτς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments